Zülfü Livaneli ve Diyalog Grubu'ndan Ahmet Türk'e ziyaret

Bir süre önce cezaevinden tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü, ailesine ait kaldığı Kızıltepe ilçesindeki Kasrı Kanco'da, aralarında Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Akın Birdal ve Ziya Halis'in de bulunduğu sanatçı ve siyasetçilerden oluşan 18 kişilik diyalog grubu ziyaret etti.

Zülfü Livaneli ve Diyalog Grubu'ndan Ahmet Türk'e ziyaret

Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla tahliye edilen Ahmet Türk'e, çeşitli kesimlerden ziyaretler devam ediyor. Son olarak aralarında Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Akın Birdal ve Ziya Halis'in de bulunduğu 18 kişiden oluşan diyalog grubu, Kasrı Kanco'da Ahmet Türk'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Elazığ'da hastaneye çıkarılırken, kelepçe takıldığı iddia edilen fotoğrafı değerlendiren Türk, "Resim çok kötü bir resimmiş gibi oldu. Yerlerde buz vardı. Kaymamak içinde koluma girdiler, kelepçeler takılmadı. 2 kez beni Diyarbakır'a, ring arabası ile getirmediler. Bir araba ile getirdiler. Kelepçe takmadılar. Yolda sigara da veriyorlardı. Şimdi kalkıp desem bunlar hakaret etti, gerçekten hoş olmaz. Dürüst olmak lazım" dedi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Zülfü Livaneli, Ahmet Türk'ü, Ankara ve İstanbul'dan diyalog grubu üyelerinden oluşan 18 kişilik bir grupla ziyaret ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Diyalog grubu olarak İstanbul ve Ankara'dan arkadaşlarımızla birlikte sayın Ahmet Türk'e geçmiş olsun ziyaretine geldik. Kasrı Kanco'da ağırlanıyoruz. Diyalog gurubu Türkiye'nin bu sertleşen ortamında, kutuplaşan ortamda ilişkileri daha yumuşatmak ve uygar ülkelerdeki gibi gerekli olan siyasi üslubu, gerekli olan diyaloğu, gerekli olan barış, özgürlük ve demokrasi için, gerekli olan ilişkileri kurabilmek için yola çıkmış olan iyi niyetli barışçı insanlardan oluşuyor. İçimizde bakanlar var, parti genel başkanları var, sivil toplum kuruluşları var, sendika başkanları var, çok önemli aydınlar var, yargıçlar var. Böyle bir gurubun yapması gereken işlerden birisi de diğer faaliyetlerin yanısıra Ahmet Türk'ü ziyaretiydi. Ahmet Türk'ü ziyaretinin iki anlamı var; bir tanesi saygıdeğer Ahmet Türk en saygın insanlardan birisi. Türkiye'nin ona geçmiş olsun demek elbette, fakat bir yandan da Ahmet Türk saygın kişiliğinin de ötesinde yıllardan beri Türkiye'de barışın, yumuşak konuşmanın, siyasi nezaketin simgesi olmuş. 6 dönem parlamentoda hizmet vermiş parti genel başkanlığı yapmış, büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, çok değerli bir isim ve ve barışın simgesi haline gelmiş.