Trump'ın kampanya danışmanı: Kürdistan yönetimi ABD'nin doğal müttefikidir

ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya danışmanı Walid Fares "Yeni Amerikan yönetimi, özellikle de Başkan Donald Trump Kürtlerin ABD'nin doğal ve önemli bir müttefiki olduğunu biliyor” dedi.

Trump'ın kampanya danışmanı: Kürdistan yönetimi ABD'nin doğal müttefikidir

Trump idaresinin Washington'la Kürtler arasındaki siyasi ilişkileri geliştirken için bu gerçekliği göz önünde bulundurduğunu belirten Fares, ABD'nin yeni dönemdeki dış siyaseti konusunda ümitli olduğunu ifade edip, "Bizim IŞİD'e karşı mücadelede Araplarla da Kürtlerle de ittifakımız var. Bu süreçte tüm bu tarafların rolü olmalı. Başkan Trump Kürtlere ve Peşmerge'ye çok güveniyor” dedi.

Fares sözlerinin şöyle sürdürdü: "Başkan Trump Dış ilişkilerle ilgili her konuşmasında Kürtlerden özellikle de Kürdistan yönetiminden bahsetmiştir. O, Kürtlerin ABD'nin ve Amerikan toplumunun doğal müttefiki olduğunu biliyor. Yeni idarenin Kürtlere yönelik siyaseti bu temelde olacak.”

Walid Fares ABD'de Ortadoğu araştırmalarıyla bilinen bir isim olup Trump tarafından seçim kampanyası sürecinde Ortadoğu özelinde dış ilişkiler danışmanı olarak görevlendirilmişti.