Urfa'da esnafa bayrak asma zorunluluğu

Urfa'da esnafa bayrak asma zorunluluğu

Urfa’nın Haliliye Belediye Meclisi, Zabıta Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle ilçedeki esnafın milli bayramlarda bayrak takmasını “zorunlu hale” getirdi. Siyasi partiler yasağa tepki gösterdi.

Evrensel’den Ali Güzel’in haberine göre, Haliliye Belediye Meclisi, mayıs ayı olağan toplantısında tartışılacak bir karara imza attı. Zabıta Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle getirilen “Emir ve Yasaklar”la milli bayramlarda esnafın bayrak asması zorunlu bir hale getirildi. Karara göre, asılan bayrakların kirli ya da yırtık olması halinde zabıta duruma müdahale edebilecek.

EMEP: Ayrıştırmacı bir karar

Belediye Meclisinde oy çokluğuyla alınan karara tepki gösteren Emek Partisi (EMEP) Urfa İl Yöneticisi Cemalettin Özden, bayrak asmanın zorunlu hale getirilmesini “tekçi zihniyet anlayışı” olarak nitelendirerek, “Bayrak bir ülkenin ortak manevi değeridir ama Urfa gibi bir ilde her dilden her inançtan insanların yaşadığı bir kentte esnafın iş yerlerine bayrak asmasının zorunlu hale getirilmesi, bayrağı sadece kendi değeri gibi gösterip tekçiliği dayatma zihniyetini gösteren bir karardır.  Tekçi anlayış bu ülkenin birliğine ve barışa hizmet etmez. Tekelleşmeyi ve ayrıştırmayı hedef alan bir kararı doğru bulmuyoruz. Mevcut Anayasada resmi kurumlara asılacağı yer alır. Belediyelerin işi ayrıştırıcı kararlar değil birleştirici kararlar almaktır” dedi.