Uluslararası Koalisyon’dan Peşmerge ve DSG’ye mesaj

Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD’i bitirme rolüne övgüde bulunan Suriye ve Irak Özel Operasyon Komutanı Yardımcısı Kevin Copthy, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin IŞİD örgütünü ve maliye ağını ortadan kaldırıncaya kadar ortak çalışma yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Uluslararası Koalisyon’dan Peşmerge ve DSG’ye mesaj

Irak ve Suriye Özel Operasyonlar Komutanlığı görevine başlayan Kevin Cophty Kamışlo’nun Rimêlan beldesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya DSG Resmi Sözcüsü Kino Gabriel ve Uluslararası Koalisyon Güçleri Sözcüsü Wayne Marotto katıldı.

DSG savaşçılarının ve Peşmerge Güçleri'nin IŞİD’i bitirme rolüne övgüde bulunan Wayne Marotto, “IŞİD'i bitirme görevimizi Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Pêşmerge Güçleri’nin emekleri  ile yrine getirdik. Başlıca görevimiz IŞİD’i Suriye‘de bitirmektir” dedi.

Uluslararası Koalisyon’un görevlerine ilişkin konuşan Irak ve Suriye Özel Operasyon Komutanı Yardımcısı Kevin Capthy ise, “Suriye ve Irak’taki görevlerimizi yerine getirdik ve 120 bin Irak askerini ve DSG savaşçılarını eğittik. Şu an yeni bir süreçteyiz. Koalisyondan bu güçlere destek vermesi bekleniyor. Görevimiz hala sona ermedi. IŞİD’i ve maliye ağını ortadan kaldırıncaya kadar görevimize devam edeceğiz. Koalisyon güçleri, DSG, Pêşmerge Güçleri ve Irak güçleri ile koordineli bir şekilde  Irak ve Suriye’de 8 milyon kişiyi özgürleştirdik” ifadelerini kullandı.

DSG Güçleri Sözcüsü Kino Gabrail, terör örgütünün yalnızca askeri alanda değil tüm alanlarda bitirilmesi ve bütün finansman kaynaklarının yok edilmesi için, Koalisyon Güçleri ve DSG’nin IŞİD’i yok etme konusundaki ortak çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Kamplarda ve IŞİD çetelerinin merkezlerinin kapatılmasına dönük ortak çalışmaların devam ettiğini kaydeden Gabrail, “Yurttaşların evlerine dönebilmesi, IŞİD zihniyetinin yok olması ve IŞİD’e destek gelen tüm yolların kapatılmasının garanti altına alınması için alt yapı çalışmalarına destek verilecek” şeklinde konuştu.