Uluslararası Koalisyon: "Suriye güçlerinin saldırısına karşılık verdik"

Uluslararası Koalisyon: "Suriye güçlerinin saldırısına karşılık verdik"

IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Myles Caggins, Koalisyon uçaklarının Suriye güçlerini vurmasına ilişkin, “Suriye güvenlik güçleri Koalisyon güçlerine saldırdı. Koalisyon güçleri de saldırıya karşılık verdi” dedi.

Rûdaw TV'nin Haber Bültenine katılan Sözcü Myles Caggins, bugün Rojava’da Suriye güvenlik güçleri ile ABD güçleri arasında yaşanan gerilim ve çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Caggins, “Güçlerimiz, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile koordinasyon halinde IŞİD’in uyuyan hücrelerine karşı devriye görevi yaparken Suriye hükümet güçleriyle karşı karşıya geldi. Güçlerimiz gerçekleştirdikleri devriye görevinin amacını anlatmak için Suriye güvenlik güçlerine doğru giderken ateşle karşılık verildi ve güçlerimiz de kendilerini korumak için Suriye güvenlik güçlerine ateş etti” dedi.

Uluslararası Koalisyon Güçlerinin daha önce yüzlerce kez sorunsuz bir şekilde operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Myles Caggins, Suriye güçleriyle çatışmak istemediklerini ve sadece Haseke ve Deyrezor’da IŞİD’i ortadan kaldırmak için DSG’ye destek verdiklerini söyledi.

Caggins, “Çatışmanın ABD’nin bulunduğu bölgelerden Suriye güçlerini çıkaracağına mı işaret ediyor” sorusuna, şu  yanıtı verdi:

“Hayır. Uluslararası Koalisyon hiçbir şekilde ne Suriye hükümet güçlerini ne de başka bir gücü bulunduğu yerden çıkarmaya çalışmıyor. Sadece savunma görevimizi yapıyoruz. Ama doğrusu rejim güçlerinin neden bize ateş açarak askerlerimizi hedef aldığını bilmiyorum. Ama şüphesiz ki Koalisyon askerlerini koruyacak ve bulunduğu bölgelerde savunma görevini sürdürmeye devam edecektir.”

Uluslararası Koalisyonun istenmeyen durumların yaşanmaması için Rusya ile iletişim halinde olduğunu belirten Sözcü Caggins, “Bildiğiniz gibi Rusya, Suriye hükümetinin bir ortağıdır. Düşük seviyelerde görüşmelerimiz oluyor. Ama Suriye hükümetiyle üst düzeyde bir görüşmemiz yok” diye konuştu.

Uluslararası Koalisyon: Suriye güçlerini bombalamadık

Bugün Rojava’nın Til Berek ilçesi yakınlarında ABD askerlerinin geçişini önleyen Suriye ordusu birliklerine hava saldırısı düzenlendiği ve 1 Suriye askerinin öldüğü, 3 askerin de yaralandığı bildirilmişti.

Uluslararası Koalisyondan yapılan açıklamada ise, Koalisyon uçaklarının hiçbir şekilde Suriye güçlerini bombalamadığı belirtilmişti.