Türkiye'nin Afrin operasyonunun ayrıntıları...

Türkiye'nin Afrin operasyonunun ayrıntıları...

Sputnik'te Hikmet Durgun imzasıyla verilen haberde, Türkiye'nin ÖSO güçleriyle birlikte, Batı Kurdistan'da YPG'nin kontrolünde bulunan Afrin'e operasyon düzenlemek için askeri hazırlıklarını sürdürdükleri dile getirildi.

Durgun'un ÖSO kaynaklarından edindiği bilgiler ışığında, Türkiye Fırat Kalkanı'nda yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarıyla birlikte Türkiye sınırına yakın olan YPG'nin kontrolündeki Afrin kentine yönelik operasyon hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Aşamalı olarak icra edilmesi düşünülen operasyonun ilk aşamasında Tel Rıfat kasabası ile Menig Askeri Hava Üssü'nün alınması, böylelikle Afrin'in kuşatma altına alınması hedefleniliyor.

Operasyon 3 koldan eş zamanlı başlatılacak

İdlib'in kuzeyi, Mare ve Azez tarafından olmak üzere  3 koldan eş zamanlı olarak başlayacağı belirtilen Tel Rıfat operasyonu nedeniyle 8 bin Türk askeri ile 10 bin ÖSO militanı hazır halde bekletildiği dile getirilen haberde,  ÖSO ve Türk askerine 'operasyona hazır olun' emri verilirken, operasyon nedeniyle sınırda ve Azez ile Mare'de Sahra hastaneleri de kuruldu. 

Türkiye Azez'e yoğun bir askeri sevkiyat yaparken, son günlerde sınır bölgesindeki birliklere obüs topları, tanklar ve zırhlı araçların yanısıra Türk Ordusuna bağlı komandolar ile Bordo Bereliler de sevk edildi.

ABD destekli ÖSO'ya güvenilmiyor

Haberde çok yakın zamanda Türkiye'nin desteğiyle Tel Rıfat'a operasyon yapacaklarını dile getiren bir ÖSO komutanı Afrin'e şu an için girmeyi planlamadıklarını, Türkiye sınırına yakın olan yerleri YPG'den temizlemeyi hedeflediklerini dile getiriyor:

Aşamalı olarak gerçekleştirilecek operasyon nedeniyle 2 aydır büyük bir hazırlık yaptıklarını vurgulayan ÖSO komutanı hazırlıkların son aşamaya geldiğini dile getiriyor

Her an başlayabileceği dile getirilen operasyona Fırat Kalkanı'ndan ÖSO gruplarının katılacağı bilgisini veren komutan, ABD destekli ÖSO gruplarına YPG'ye bilgi verebilecekleri şüphesiyle güvenmedikleri için operasyonda yer almayacaklarını belirtiyor.

Türkiye askeri yığınak yapıyor

Sputnik'e konuşan YPG Sözcüsü Nuri Mehmud ise Türkiye'nin Afrin nedeniyle Suriye içerisinde ve sınırında askeri yığınak yaptığını söyledi.

Afrin kentine 15 kilometre yakınlıkta bulunan, Azez kentinin 6 kilometre güneyinde yer alan Tel Rıfat kasabası YPG güçleri tarafından 15 Şubat 2016'da ÖSO güçlerinin elinden almıştı.