Türkiye ile Pakistan'ın ortaklığına Yunanistan'dan Hindistan ile cevap

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim çok daha büyük ölçekli bir noktaya ilerliyor. Son olarak Türkiye ile Pakistan arasında savunma sanayi görüşmelerinin başlaması ve donanma tatbikatı yapılacak olması üzerine Yunanistan da Hindistan ile savunma sanayinde çeşitli anlaşmalar yapmak üzere görüşmeye başladı.

Türkiye ile Pakistan'ın ortaklığına Yunanistan'dan Hindistan ile cevap

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Hindistanlı mevkidaşı Subrahmanyam Jaishankar ile Perşembe günü gerçekleştirdiği video konferansta bu konuyu ele aldı.

Jaishankar ülkesinin Birleşmiş Milleter (BM) Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni esas gördüğünü belirtip, Hindistan ile Bangladeş arasında yaşanan benzer bir olayın uluslararası tahkimde nasıl çözüldüğünü aktardı.

İki bakan ayrıca ülkeler arası savunma sanayi, özellikle teknoloji konusunda işbirliği yapmak üzerinde durdu.

Hollanda'nın Hindistan elçisi Fons Stoelinga ise Twitter'dan yazdığı bir mesajda, Yunanistan'ın Fransa'dan sonra Hindistan ile askeri işbirliğine giden ikinci Avrupa ülkesi olduğunu söyledi. Stoelinga, bu yakınlaşmanın nedeninin Türkiye'nin Yunanistana ait karasularında petrol araması olduğunu kaydetti.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz