Türkiye İçişleri Bakanlığı'ndan Amedspor'a inceleme

Türkiye İçişleri Bakanlığı'ndan Amedspor'a inceleme

Türkiye İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Genel Müdürlüğü denetçileri, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekibi Amed Sportif Faaliyetler’in hesaplarını incelemeye aldı.

Amedspor’u incelemek üzere bakanlıkça müfettişler gönderildi. Bir haftayı aşkın süredir incelemelerini sürdüren müfettişlerin, kulübün Yönetim Kurulu defterlerini, finansman tabloları ile gelir-giderlerinin giriş ve çıkışlarını inceledikleri öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Kasım’da katıldığı Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı’nda yapılan Jandarma İl Komutanları Toplantısı’nda Amedspor'u şu sözlerle hedef almıştı: "Kandil’in en son derdinin ne olduğunu biliyor musunuz? Söyleyeyim, Amedspor. Aman ne yapın, “Amedspor’a oradan buradan ayda 400-500 bin lira para bulun” diye bizatihi Cemil Bayık talimat gönderiyor. Terör örgütünün desteklediği bir siyasi parti. Terör örgütünün direk talimat verdiği bir spor kulübü. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey yapılabilir mi? Cemil Bayık, ‘Amedspor’a destek verin’ diye açık açık talimat gönderdi, duymayacak mıyız?”

Soylu’nun bu sözlerinin ardından kulübü yönelik müfettiş incelemesi başlatıldı.

MA’nın haberine göre; Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, müfettiş incelemesi sonucunda hazırlanacak rapordan sonra açıklama yapacaklarını ifade etti.