Türk Tankları YPG'ye karşı mevzi aldı

Türk Tankları YPG'ye karşı mevzi aldı

KRD News Haber Merkezi

Türk Ordusuna bağlı zırhlı tank birliklerinin Cibrin ve Azez kentlerine sevk edildiği iddia edildi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, 1 haftadan bu yana Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile YPG arasında sert çarpışmaların yaşandığı Afrin’in güneydoğusundaki bölgelere Türk askerlerinin sevk edildiği bildirildi.

YPG denetimindeki Til Rıfat kentinin karşısındaki Azez ve Cıbrin kasabalarına zevk edilen Türk Zırhlı tank birliklerine özel kuvvet askerlerinin de eşlik ettiği iddialar arasında.

Türkiye destekli cihatçı gruplar YPG denetimindeki Kobani’nin Şuyuk köyüne yönelik bir saldırı gerçekleştirdiler. Özgür Suriye Ordusuna bağlı grupların başlattığı saldırıya Türk topçuları da destek verdiler. Bölgedeki YPG'lilerin ateş açan cihatçı gruplara anında karşılık vermesiyle cihatçı gruplar bölgeden ayrıldılar.

Afrin'in güneyindeki alanlarda da Rakka Kuşatmasının başlamasından bu yana Kürt güçlere yönelik Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birliklerin tacizleri sürmekte. Afrin'in güneyi ve güneydoğusundaki alanlara yönelik saldırı girişimleri başlatan başını Sultan Murad Tümeni'nin çektiği ÖSO birlikleri, YPG'nin anında karşılık vermesiyle geri çekilmek zorunda kalmışlardı.