Türk İslamcı yazar Kürtlerin bağımsızlık talebini meşru ve makul bulmadı!

Türk İslamcı yazar Kürtlerin bağımsızlık talebini meşru ve makul bulmadı!

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bugünkü köşe yazısında, Müslüman topluluğun Müslüman olmayan ve Müslümanların din özgürlüklerini kısıtlayan, baskı uygulayan bir ülkeden ayrılıp bağımsızlık ilan etmesinin meşru ve makul olduğunu ancak Güney ve Kuzey Kürdistan Kürtlerinin Irak ve Türkiye'den ayrılmalarının meşru ve makul olmadığını savundu. 

Karaman'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

"[...] Türkiye’de veya Irak’ta yaşayan Kürtler, yoğun olarak bulundukları bir bölgede bağımsızlık ilan ederlerse bunun İslâmî meşruiyeti şu soruların cevabına bağlıdır:

Türkiye ve Irak, bir “harp ve küfür ülkesi”miydi ki ondan ayrılmak istediniz?

Dayanışma yapacağınız İslam ülkeleri mevcut muydu, hangileridir. Yoksa mevcut İslam ülkelerinin başlarına çorap örmek, onları olabildiğince parçalamak ve birbirine düşürmek isteyen gayr-i Müslim ve İslam düşmanı veya sömürgeci ülkelerle mi gizli anlaşmalar yaptınız ve buna bel bağladınız?

İçinde bulunduğunuz ülke bir manada İslam ülkesi olsa da etnik grup olarak yalnız size zulüm ediyor, tabii haklarınızı vermiyordu da bunun için mi ayrılmak istediniz? Eğer sebep bu ise –ki, bu da dini bir sebeptir- ayrıldığınızda, bağımsız olduğunuzda haklarınızı alacak, mazlum ve mağdur bir kitle olmaktan kurtulacak mıydınız? Bunun dahili ve harici şartlarını hazırladınız mı?

Bu sorulara bizim verebileceğimiz ve tarafsız Müslümanların da katılacağını umduğumuz cevaplar ayrılmanın meşru ve makul olmadığı sonucunu veriyor.

Irak’ın kuzeyinde yaşayan Müslüman Kürt kardeşlerimize, attıkları adımı bir daha düşünmelerini ve yol yakında iken makul ve meşru olana dönmelerini tavsiye ediyorum." [...]