Türk IŞİD militanları 2 Türk, 1 Rus ve 1 İranlı eski IŞİD savaşçısını infaz etti

Türk IŞİD militanları 2 Türk, 1 Rus ve 1 İranlı eski IŞİD savaşçısını infaz etti

Krd News

IŞİD yayınladığı yeni bir propaganda videosunda, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 4 çocuk militanın gerçekleştirdiği infaz görüntülerini paylaştı.

IŞİD tarafından Türkiye ve Rusya adına ajanlık yaptığı iddia edilen 4 kişi, yaşları 12 ile 15 arasında değişen 4 çocuk tarafından başları bıçak ile kesilerek infaz edildi. İnfaz edilen kişilerin Türkiye ve Rusya adına casusluk yaptıkları iddia edildi.

4 eski IŞİD savaşçısını infaz eden 4 çocuk, infazları gerçekleştirmeden önce kendi dillerinde konuştukları görüldü. Kuzey Irak’tan da birçok savaş sahnesine yer verilen görüntülerde infazları gerçekleştirn çocukların isimleri ve etnik kökenleri ise şu şekilde: Umar Al-Faruq At-Turki (Türkiye), Ebu Bekr El-Türkmani (Uygur Türkü), Katar El-Farisi İranlı) ve Hattab Al-Rusi (Çeçen ya da Rus)

4 çocuğun eski IŞID savaşçılarının başlarını keserek infaz ettikleri 15 dakikalık propaganda videosunun sonunda Ebu Zübeyr Et-Turki adlı IŞİD militanı da bir konuşma yapıyor. “Bizler, İslam Devletini ikam etmeye devam ediyoruz. Bir zaman bizim size tattırdığımız şeyleri; size tattıracak başka bir mücahit nesil göreceksiniz.” şeklinde konuşma yaptıktan sonra ağaca bağlı kırmızı üniforma giydirilmiş bir başka sivili silahla tarayarak öldürüyor.

IŞİD tarafından yayınlanan infaz görüntülerinden önce Güney Kürdistan bölgesi ve Musul’dan birçok görüntü de paylaşıldı. Yayınlanan videoda casus oldukları gerekçesiyle infaz edilen kişilerin IŞİD savaşçıları oldukları iddia edildi.

2016 yılının ortalarından bu yana etkili operasyonlar sonucu hızla toprak ve militan kaybeden örgüt, bu kayıplardan dolayı sıklıkla kendi içindeki savaşçıları ajanlıkla suçlayarak infaz etmekte. Bununla birlikte daha önceki infaz videolarında infaz edilen kişi ile infazı gerçekleştiren kişinin aynı etnik kökenden seçilmesi nedeniyle, yayınlanan son videoda infaz edilen kişiler ile infazı gerçekleştiren 2’si Türk, 1’i Uygur Türkü, 1’i İranlı ve 1’inin ise Çeçen ya da Rus olduğu düşünülüyor.