TSK'nin Hakurk Operasyonu sona erdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kürdistan Bölgesi'nde konuşlanan PKK üslerine yönelik başlattığı operasyonun üçüncü gününde HPG gerillaları ile Türk Ordu güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

TSK'nin Hakurk Operasyonu sona erdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kürdistan Bölgesi'nde konuşlanan PKK üslerine yönelik başlattığı operasyonun üçüncü gününde HPG gerillaları ile Türk Ordu güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

HPG güçlerinin ağır silah, sabotaj eylemleri ile Türk Ordu güçlerinin konuşlandığı üç tepeye yönelik saldırı başlattığı dile getirildi.

Türk Ordusu güçleri Bradost, Xakurkê, Lonan çevresindeki operasyonu sürerken 28 Mayıs gecesi Şekif Dağı, Lolan Suyu çevresi ve Şehit Derviş Tepesi bölgelerinin saatlerce savaş uçakları ve helikopterlerle bombalandığı dile getirildi.

Bombalamaların ardından Şekif Dağı ve Şehit Derviş Tepesi’ne Türk askerlerinin indirme gerçekleştirmesi üzerine HPG güçleri de harekete geçtiler.

PKK medyası ve yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk askerlerinin konumlandıkları tepeler gerilla güçlerince hedef alındı. Dün gece saat 21.00’da  Lelikan, Şehit Botan ve Şehit Şahan tepelerindeki askerlere gerilla tarafından baskın yapıldı.

HPG güçlerinin ağır silah ve sabotaj eylemleri ile her üç  tepedeki askerleri etkili bir şekilde vurduğu, çatışmaların yer yer yaşandığı dile getirildi.

Operasyon tamamlandı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan bir açıklamada ise harekatın tamamlandığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 gün önce başlatılan 'Pençe Harekâtı'nın planlandığı şekilde başarıyla sonuçlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda dün ve gece süresince kara ateş destek vasıtalarımız, taarruz helikopterlerimiz ve hava kuvvetlerimizin harekâtları ile destekli olarak devam eden operasyonlarda 6 PKK'lı daha etkisiz hale getirilmiş; böylece harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 15 olmuştur."

Bakanlık açıklamasında, komando birliklerinin, PKK'nın kullandığı sığınak, mağara ve silah mevzilerini tespit ve imha faaliyetlerine devam ettiği kaydedilerek, "Uzun menzilli ateş destek vasıtalarımıza ilave olarak, nokta hedeflerini vurma kabiliyetine sahip 7.5x18 mm'lik dağ topları da komando birliklerimizin harekâtını etkin şekilde destekliyor" denildi.

Operasyona karadan komandolar da destek veriyor. Hakurk bölgesine yakın olan sınırın sıfır noktasındaki Derecik ilçesinde başlayan hareketlilik ise sürüyor. Bugün de Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı'dan 50 araçlık askeri konvoy sınır bölgesine sevk edildi.

Askeri hareketliliğin olduğu ilçede dün 34. Hudut Tugay Komutanlığı'dan  belirlenen PKK hedefleri, ateş destek vasıtaları ile vurululurken, bugün de aynı bölgeye yoğun top atışı yapıldı. Atışlar ilçe merkezinden de izlendi.

TSK savaş uçakları Amediye'yi bombaladı

Bu arada Türk savaş uçaklarının dün Amêdiye’nin Sigrê köyüyünü bombaladı.

Edinilen bilgilere göre Türk savaş uçakları dün gece saat 24.00’da Duhok’un Amêdiye ilçesine bağlı Sigrê köyünü bombaladı. Bombalama ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşılamadı.