Trump sanal tartışmayı reddetti: 'Bulaştırıcı değilim'

Korona virüsü tedavisi devam eden ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık yarışındaki Demokrat rakibi Joe Biden'la 15 Ekim'deki ikinci başkanlık münazarasının sanal olrtamda yapılması kararını reddetti. Trump, "Bulaştırıcı değilim" dedi

Trump sanal tartışmayı reddetti: 'Bulaştırıcı değilim'

ABD Başkanlık Tartışmaları Komisyonu, Başkan Donald Trump ile Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden arasındaki ikinci başkanlık münazarasının sanal ortamda yapılacağını açıkladı. Ancak Trump, sanal tartışmaya katılmayı reddetti.

Trump'ın korona virüsü tedavisinin Beyaz Saray'da devam etmesinin, sanal formata geçme kararında etkili olduğu belirtiliyor. Ancak Trump, "Bulaştırıcı değilim" diye kestirip atarak, rakibini korumak üzere alınan sanal tartışmada 'vaktini boşa harcamayacağını' söyledi.

Doktoru, Trump'ın son 24 saattir herhangi bir Covid-19 belirtisi göstermediğini söylemişti.

90 dakika sürecek tartışmanın, Miami'deki Adrienne Arsht Gösteri Sanatları Merkezi'nde yapılması planlanıyor. Adayların farklı yerlerden video konferans bağlantısıyla tartışmaya katılacağı bir format oluşturulduğu belirtildi.

Eğer tartışma bu formatta yapılırsa, bölge halkı dinleyici olarak katılabilecek ve adaylara soru soracak. Moderatör de Miami'de olacak. Komisyon, "tüm katılımcıların sağlık ve güvenliğini korumak için" bu kararın alındığını açıkladı.

Trump, Covid-19 tedavisi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra, Biden ile Miami'de sahnede tartışmayı dört gözle beklediğini belirterek "Çok iyi olacak" demişti.

Biden da pazartesi günkü konuşmasında, doktorların onay vermesi halinde Trump ile sahneyi paylaşabileceğini ifade etmişti.

Trump-Biden tartışmasının ilkinde taraflar birbirine hakaret etmiş, sık sık karşılıklı sözlerini kesmişti. ABD medyası tartışma için "kaos" ve "çirkin" ifadelerini kullanmıştı.

Çarşamba akşamı Mike Pence ve Kamala Harris arasında yapılan başkan yardımcıları tartışması çok daha ölçülü geçmişti. (BBC Türkçe)