Taybet Ana'yı anlatan kısa film 'Yedi Gün Yedi Gece'ye ödül

Şırnak Silopi’deki sokağa çıkma yasağı döneminde polis kurşunu ile öldürülen ve cenazesi bir hafta yerde kalan Taybet İnan anısına

Taybet Ana'yı anlatan kısa film 'Yedi Gün Yedi Gece'ye ödül

Şırnak Silopi’deki sokağa çıkma yasağı döneminde polis kurşunu ile öldürülen ve cenazesi bir hafta yerde kalan Taybet İnan anısına çekilen Yedi Gün Yedi Gece adlı kısa film bu sene 3’üncüsü düzenlenen Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali’nden “Kurmaca Film İkincisi” ödülüyle döndü.

Evrensel’den Vedat Aydemir’e konuşan filmin yönetmeni Ali Bozan “Öfke ve çaresizliği yoğun hissettiğim sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı dönemde duymuştum Taybet İnan’ın akıl almaz ölümünü. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis’te  Taybet İnan’ın oğlu tarafından yazılan  mektubu okuduğunda ikinci kez yaralandım ama bu acı olayı tarihe nasıl not düşeceğimi de bulmama sebep oldu” diye konuştu.

Yönetmenliğini Ali Bozan’ın yaptığı filmde, Taybet Ana rolünü Halime Ok üstlendi. Film ekibinde yardımcı yönetmenlik Jwan Abdo, dron-kamera Serdar Canik ve Özgün Özdemir, kurgu Mevlüt Akçın, ses Ercan Bilgili, makyaj Kianna Sheweki, müzik Seyhan Şenyaylalar’a ait.