Tatvan'da mezarlıktaki Kürtçe tabela da kaldırıldı

Tatvan'da mezarlıktaki Kürtçe tabela da kaldırıldı

Belediyedeki Kürtçe tabelayı kaldıran Tatvan Belediyesi, kent merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı'nın 'Qebristana Karşıyaka' tabelasını da kaldırdı. Bunun yerine "Her nefis ölümü tadacaktır" yazan tabela asıldı.

Kürtçe tabelaları kaldırma uygulamasıyla gündeme gelen AK Partili Tatvan Belediyesi şimdi de mezarlıktaki Kürtçe tabelayı kaldırarak bir skandala daha imza attı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, AK Partili Bitlis Belediyesi’nin ardından belediyedeki Kürtçe tabelayı kaldıran Tatvan Belediyesi, kent merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı’nın tabelasından “Qebristana Karşıyaka” tabelasını kaldırarak yerine “Her nefis ölümü tadacaktır” tabelasını astı.

2015 yılında AK Partili önceki dönem Belediye Eski Başkanı Fettah Aksoy tarafından asılan Türkçe ve Kürtçe tabeladan bilinmeyen bir sebeple Kürtçe kelimeler söküldü. Belediye şuana kadar tabelayı neden kaldırdığına dair açıklama yapmadı.  AKP’li Bitlis Belediyesi Başkanı Nesrullah Tanğlay, belediye binasında yazılı Kürtçe tabelayı “Siyasi” olarak değerlendirerek değiştirmiş ve daha sonra Kürtçe, Türkçe, İngilizce yazılı “Bitlis’e hoş geldiniz” yazılı tabelayı sökmüştü. Tatvan Belediyesi ise “Tatvan Belediyesi, Şaredariya Tetwan” yazılı tabelayı kaldırarak, yerine “Tatvan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü” tabelası aşmıştı.