Talabani: Bayrağımızın Kürdistan'ın Kudüs'ünde dalgalanması kutlu olsun!

Kürdistan Başbakan yardımcısı Qubad Talabani, Kerkük'ü Kürdistan'ın Kudüs'ü diye niteleyerek kente Kürdistan bayrağı asılması kararını tebrik etti.

Talabani: Bayrağımızın Kürdistan'ın Kudüs'ünde dalgalanması kutlu olsun!

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Kubad Talabani, Facebook'taki kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Liderimiz Mam Celal, 1992'deki tarihi konuşmasında şunu söylemişti: Kürt meselesinin çözümünün anahtarı Kerkük'tür, yalnızca Kerkük'tür ve Kerkük olarak kalacaktır.”

YNK lideri eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin oğlu olan Qubad Talabani, yayımladığı mesajla Kerkük il Meclisi'ni kente Kürdistan Bölgesi bayrağı asma kararından dolayı tebrik etti.

Kerkük'teki diğer azınlıkların Kürdistan bayrağı altında güvenlik içinde yaşayacağını belirten Qubad Talabani, "Bayrağımızın Kürdistan'ın Kudüs'ünde dalgalanması kutlu olsun” dedi.

Irak'ın Sünni liderlerinden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi ise Kerkük İl Meclisi'nin kente Kürdistan Bölgesi bayrağı asılmasına dair kararına tepki gösterdi.

Usame Nuceyfi, "Kerkük'teki diğer insanlar üzerine belirli bir iradenin dayatılması kabul edilemez” dedi ve bu kararın Kerkük'te farklı kesimlerin bir arada yaşamasına zarar vereceğini savundu.

Usame Nuceyfi, Kerkük İl Meclisinden bu kararı gözden geçirmesini talep etti.