Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli gruplarda Kovid-19 vakaları artıyor

Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli gruplarda Kovid-19 vakaları artıyor

Suriye Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar 584 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini söylüyor. Bakanlığa göre salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 35

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinde Beşar Esad yanlısı İran destekli milisler arasında koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış yaşandı.

Dera Ulusal Hastanesinde çalışan özel bir tıbbi kaynak, Suriye TV'ye yaptığı açıklamada, Kovid-19 bulaşmış insan sayısının son zamanlarda önemli ölçüde arttığını, hastane kayıtları dışında da vakaların olduğunu dile getirdi.

Kaynak, yaralananların çoğunun İran destekli milislerden olduğunu, son birkaç saat içerisinde birçok silahlı milisin Kovid-19 şüphesiyle hastaneye başvurduğunu aktardı.

Kaynak, koronavirüs testi pozitif çıkan sivillerin, İzra kentindeki karantina merkezlerine götürülerek burada 14 gün tutulduğunu, daha sonra karantinaya evinde devam etmek üzere taburcu edildiğini aktardı. Ancak Kovid-19 bulaşan İran destekli milisler için önlem alamadıklarını kaydetti.

Uzlaşma grupların yakın başka bir kaynak, Lecat'ta Lübnan ve İran vatandaşı 3 kişide, ayrıca Fatimiyyun tugayına bğalı Mecdül Meluhi gurubunda da çok sayıda vakanın tespit edildiğini söyledi.

Yerel kaynaklara göre, siviller arasında da Kovid-19 vakaları arttı. Kaynaklar, "İran milisleri ve uzlaşma unsurları arasında ölümlerin çoğaldığını" onaylasa da rejim bu konuda herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir, iki gün önce Titter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'den gelen 44 kişide Kovid-19 tespit edildiğini duyurmuş, Suriye'de özellikle sınır bölgesinde salgının yayıldığını doğrulamıştı.

Suriye Sağlık Bakanlığı, bugüne kadar 584 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini söylüyor. Bakanlığa göre salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 35.

 

Independent