Suriye ordusu Türkiye’ye karşı harekete geçti

Suriye ordusu Türkiye’ye karşı harekete geçti

Suriye resmi haber ajansı (SANA), ordu birliklerinin “Türkiye’nin harekatına karşı Rojava’ya doğru harekete geçtiğini duyurdu. 

SANA son dakika haberinde Suriye ordu birliklerinin, “Suriye topraklarında Türkiye'nin saldırganlığına karşı koymak için kuzeye gittiği” bilgisini paylaştı.

Suriye ordusu ile Rus askerlerinin önümüzdeki birkaç saat içerisinde Menbiç ve Kobani kentlerine gideceği öğrenildi.

Kobane Savunma Komitesi Başkanı İsmet Şeyh Hasan da yaptığı açıklamada, “Suriye ordusu bu akşam Kobane’ye dönecek” dedi.

Rûdaw’a konuşan özel bir kaynak da bu bilgiyi doğrulayarak “Suriye ordusu Rus askerlerin desteğiyle önümüzdeki saatlerde Menbic ve Kobane'ye girecek” diye konuştu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de bu bilgiyi doğruladı.

Yerel kaynaklar, önceki gün Rus askeri heyetin Kamışlo havaalanına indiğini ve DSG ile Şam arasındaki müzakereleri organize ettiğini aktarmıştı. Lübnan Al-Mayadeen televizyonu da DSG ile Şam arasında anlaşma sağlandığını ve Suriye Ordusunun 48 saat içerisinde Kobani ve Menbic’e gireceğini duyurmuştu.

Öte yandan bazı sosyal medya kaynakları, Koalisyon güçlerinin Suriye hükümetini “çekildiğimiz bölgelere girmeniz halinde hedef alınmayacaksınız” şeklinde uyardığını aktarıyor.