Soylu: Kürt kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosudur

Hakkari'de husumetli iki köyün barışma töreninde konuşan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Hakkari'yi, Yüksekova'yı, Şemdinli'yi her gün çok gelişmiş görmenin gururunu, mutluluğunu yaşıyorum. Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak. Allah'a yemindir, size de yemindir, namus sözüdür, şeref sözüdür. Kürt kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosudur."

Soylu: Kürt kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosudur

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Geçitli ve Akkuş köyleri arasında mera ve yayla anlaşmazlığı nedeniyle 10 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumetin sona erdirilmesi için Geçitli İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa katıldı. Programa, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, 23. Dönem AK Parti Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, kanaat önderleri ve köy sakinleri katıldı.

"Çok defadır Hakkari'ye gelip gidiyoruz. Çok yakın zamanda yine buralardaydık. Hakkari'yi, Yüksekova'yı, Şemdinli'yi her gün çok gelişmiş görmenin, devletimizin ortaya koyduğu yatırımlarla milletimizi daha çok huzurlu bulmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum" diyen Soylu şöyle devam etti:

'DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN HER NOKTASINDA HUZUR VAR'

"Buraya gelirken çocuklarımızla konuştuk. Kimi öğretmen, kimi pilot, mühendis, doktor olmak istediğini söyledi. Bir devletin şerefi 'ben ne olmak istiyorum diyen' evladının o isteğiyle onu buluşturabilmektir. Bugün şükürler olsun Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun her noktasında huzur var. OSB Hakkari'de ilk kez kuruldu. Doğal gaz geldi. 6 bin konut doğal gazla buluştu. 3 bin 200 konut tamamlandı Yüksekova'da. Devlet, bütün kollarıyla beraber burada hizmetine, yatırımına devam ediyor. Yüksekova havalimanında Sayın Cumhurbaşkanımızın, orada çalışanların çektiği eziyeti hepimiz biliyoruz. Defalarca bombalar, roketatarlarla tacizler oldu. Devam ediyor muyuz, ediyoruz. Derecik, buradan 230 kilometre, Kuzey Irak'ın sınırı. Orada devlet hastanesinin yüzde 95 bitti. Yetti mi? Hayır. Sırtını dönen bir devlet değil, tam tersi kucaklayan, işin farkında olan ve Türkiye'nin en ücra köşesi olan Derecik'e kadar uzanan bir devlet. Yüksekova'da 75 yataklı hastanenin yüzde 75'i tamamlandı. Kayak Merkezi'ne gittim geçen kış. Şimdi 3500 metreye pisti çıkarıldı. Önemli bir turizm merkezi oldu. Yaklaşık 120 kişilik bir otel yapılıyor." 

'MUHTEŞEM BİR HALE GELDİ'

"Bugün şükürler olsun. Üniversitemiz açık mı, hastanelerimiz devam ediyor mu, okullarımız yenileniyor mu, yollarımız yapılıyor mu, nasıl yapılıyor bunlar? Huzurla. PKK terör örgütünün dükkana gelip haraç aldığı, millete sözde vergi kestiği günler uzak günler değil. Demek ki yapabiliyormuşuz. Milletimiz bir taraftan, güvenlik güçlerimiz bir taraftan, devletimiz bir taraftan muhteşem bir hale geldi. Kentte hayata geçirilecek projelerle 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.  Hakkari Belediyemiz 24 yeni araç aldı. Demek ki para başka bir tarafa değil de belediyeye giderse hizmete dönüyor mu, dönüyor. Hakkari festivallerin merkezi oldu. Kar festivali hem yapıldı, hem yapılacak, Çukurca'da foto safari, doğa sporları festivali yapıldı. Yine ters lale festivali yapıldı. Bütün bunların hepsi sizle beraber oluyor. Çok şey çekti bu memleket. Şu nesilde çok şey çekti. Darbe gördünüz, başbakan idamı gördünüz, anarşi gördünüz, terör gördünüz, yüzde 8 binlik gecelik faizler gördünüz. Amerika'dan Türkiye'ye parmak sallamalar, Avrupa'dan bize burun kıvırmalar gördünüz, bizi beğenmemeleri gördünüz."

'ERDOĞAN'IN VİZYONUNDAN HABERİ OLMAYANLAR ÜFÜRUYORLAR'

"Türkiye'nin değiştiğinden ve dönüştüğünden haberi olmayanlar salonlarda, oturdukları koltuklarda Hakkari'den haberi olmayanlar, yapılan bu mücadelenin farkında olmayanlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonundan haberi olmayanlar üfürüyorlar. Onlar üfürecekler, biz işimize bakacağız. Bu topraklarda bir tek terörist kalmayacak. Allah'a yemindir, size de yemindir, namus sözüdür, şeref sözüdür."

'BİZE İMRENİYORLAR'

"Bu millet çok çekti, bir daha çekmesin. Biz istiyoruz ki, benim kıymetli Cumhurbaşkanım istiyor ki Irak'a da Suriye'ye de Libya'ya da Karabağ'a da Kıbrıs'a da Balkanlar'a da etrafımızdaki coğrafyaya da huzur gelsin. Biz Müslüman milletleriz. Bizim ancak dünyaya iyiliğimiz dokunur. Biz iyilik medeniyetinin insanlarıyız. Bir çete, bir terör örgütü, mağaralarından çıkamayanlar bizim ayarımızı bozmasınlar, bozamıyorlar da şükürler olsun. Kürt kardeşlerimiz bu ülkenin çimentosudur. Kim ne derse desin, kim ne ortaya koyarsa koysun. Birlikte bugüne kadar büyük işler başardık. Bağımsızlığımızı aldık, namusumuzu kurtardık. Ay yıldızlı bayrağımızı her yerde var. Bize imreniyorlar. Akdeniz'imize, İstanbul'umuza, Hakkari'mize, Ağrı Dağı'mıza, tarihimize, medeniyet mirasımıza, Diyarbakır'ımıza, Trabzon'umuza, Muğla'mıza, Edirne'mize, her bir şehrimize, Kars'ımızın kalesine imreniyorlar. Mevlana'mıza, Hacı Bektaş'ımıza, İdrisi Bitlisi'mize imreniyorlar, bizim büyük zaferlerimize imreniyorlar. Bu bölgeye huzur geldiği andan itibaren ki geliyor, huzur Orta Doğu'nun huzurudur, huzur etrafımızdaki coğrafyanın huzurudur."

(AA)