Soylu: İran ile birlikte PKK'ye operasyon yapacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "31 Mart'ta zayıf çıkarsak, HDP'nin de PKK'nın talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye'ye 4.5 yılı zehir zindan eder" dedi. Soylu, İran'la PKK'ya yönelik birlikte operasyon yapacaklarını duyurdu.

Soylu: İran ile birlikte PKK'ye operasyon yapacağız

İçişleri Bakanı Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yerel seçimlerden gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Soylu'nun ifadelerinden bazı satır başları şöyle:

- 31 Mart'ta zayıf çıkarsak, HDP'nin de PKK'nın talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye'ye 4.5 yılı zehir zindan eder.

HDP'yi meclis'e taşıyan CHP ve Kılıçdaroğlu'dur

— 24 Haziran'da HDP'yi Meclis'e taşıyan CHP'dir ve Kılıçdaroğlu'dur. Bunun sorumluluğu bu dünyada da öteki dünyada da onlardadır.

- (Millet İttifakı) Bizim yaptığımız tespitlerde, bu ittifaka HDP her yönüyle destek veriyor.

— 94 belediye başkanı teröre karıştığı için alındı. Teröre karışmayan 2-3 belediye başkanı var, onları almadık mesela, müdahale etmedik. Onları dışladılar zaten.

— Birileri 'Türkiye'de beka problemi yok' diyor. 15 Temmuz'dan bir gün önce Türkiye'de beka problemi var mıydı yok muydu? 6-7 Ekim olaylarından üç gün önce Türkiye'de beka problemi var mıydı yok muydu?

— HDP, zillet ittifakı içerisindeki bütün partilere 299 aday, belediye meclis üyesi ve il genel meclisi üyesi vermiş.

— İran'la PKK'ya yönelik inşallah birlikte operasyon yapacağız.