Soylu, ‘Cemil Bayık’ sorusunu yanıtladı

Soylu, ‘Cemil Bayık’ sorusunu yanıtladı

Cemil Bayık'ın hayatını kaybettiği iddiasına cevap veren Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Dünyaya tavsiyemiz Türkiye'yi izlemeye devam etsinler dedi..

Türkiye’de sosyal medya hesaplarında dün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesi’nde düzenlediği SİHA’lı saldırıda KCK Eş Başkanı Cemil Bayık’ın hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu Açılış Programı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Süleyman Soylu gündemdeki konular hakkında da konuştu.

Süleyman Soylu, Cemil Bayık ile ilgili gündeme getirilen iddiaya ilişkin gazetecilerin sorusuna “Bütün dünyaya tavsiyemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni takip etsinler” yanıtını verdi.

Soylu, “Terörle mücadele operasyonlarımız devam etmektedir. Terörle mücadele konusunda bütün dünyaya tavsiyemiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni takip etsinler" ifadelerini kullandı.

Saldırıda 2 Kürt komutan yaşamını yitirdi

Önceki gece Soran ilçesi sınırlarında PKK ile Irak Sınır Muahfızları arasında çatışma yaşanmıştı.

Irak ordusu güçleri dün sınır muhafızlarıyla yaşanan çatışmaların ardından sorunun çözülmesi amacıyla dün PKK ile toplantı yapmak için bölgeye gitti.

TSK’ya ait SİHA’lar Irak ordu güçleri ile PKK’lilerin sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri bombalaması sonucu Irak Sınır Muhafızları (IBP) 2’inci Sınır Tümen Komutanı Muhammed Reşid Süleyman ile 2’inci Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin hayatını kaybederken Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan ve bir asker de yaralandı.