Soylu: ABD'li generaller Karayılan'a zehirli mermi sıkan silah hediye etti

Takvim'de yer alan bir haberde Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programdaki söyleşisine yer verildi.

Soylu: ABD'li generaller Karayılan'a zehirli mermi sıkan silah hediye etti

Takvim'de yer alan 14 Mart tarihli bir haberde Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon kanalında canlı yayınlanan programdaki söyleşisine yer verildi.

Süleyman Soylu'nun Türk istihbaratının başarılarını anlatırken verdiği iki örnek tartışmaları ve sosyal medyada capsleri de beraberinde getirecek cinsten:

YPG'ye ait bir komutanın şu anda Türkiye'nin elinde olduğunu ama YPG'nin bundan habersiz olduğunu ileri süren Soylu'nun bu ifadesi sosyal medyada "YPG'nin komutanının haberi var mıymış" şeklinde Vizontele'nin "Cumhurbaşkanı da bizi görecek mi?" esprisine gönderme yapan capslerle karşılık buldu.

"YPG'ye ait bir komutan şu anda Türkiye'nin elinde ve YPG'nin haberi yok. Onun verdiği bilgilerden koca bir kitap var" şeklinde konuşan Soylu'nun bir diğer istihbarat bilgisi ise dudak uçuklatan (!) cinsten:

"ABD'li generaller Murat Karayılan'a silah hediye ettiler ve bu silahın mermilerin zehirli imiş."

Televizyon programında, istihbarat teşkilatlarının elde ettiği bilgileri paylaşmaya devam eden Soylu, "Suriye'de teröristlere Fransızların destek verdiğini, ABD ve Fransa tarafından teröristlere eğitim verildiğini ve Irak'ın kuzeyinde hacker yetiştirilmeye çalışıldığını" vurguladı.