Soylu: 31 Mart'ta PKK'nin belediyeden içeri girmesine izin verecek miyiz?

Soylu: 31 Mart'ta PKK'nin belediyeden içeri girmesine izin verecek miyiz?

Beylikdüzü'ndeki bir otelde kanaat önderleriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sadece Kürt illerinde aktif olan HDP'yi işaret ederek, HDP'ye verilecek oyların Kandil'e verilmiş sayılacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde HDP ve Kürdistan olgusunu ana tema olarak kullanması geleneğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sürdürdü. 

31 Mart'ta verilecek kararın önemine değinen Soylu, "Vereceğimiz karar şudur: dağda mücadele ettiğimiz PKK'nın belediye binasından içeri girmesine izin verecek miyiz vermeyecek miyiz? Mesele bu kadar basittir, açıktır ve nettir. Kimse kusura bakmasın, HDP ile PKK arasındaki ilişki muğlak değil mutlaktır. Bugün CHP ile HDP arasındaki ilişki de muğlak değil mutlaktır. Cumhur İttifakı'nın karşısındaki şer cephesinin HDP ile dirsek teması, desteği, muğlak değil mutlaktır. Bu ilişkileri başka şekilde tarif edemeyiz" dedi.

Verilecek oy, Kandil'e ulaşıyorsa buna beka seçimi deriz

"Beylikdüzü'nden verilecek oy, Kandil'e ulaşıyorsa, bu kanallar bu seçimde açılmışsa, biz elbette ki buna beka seçimi deriz ve AK Partili de olsak, Milliyetçi Hareket Partili de olsak 'burada bir milli mesele var' deyip buna ilişkin bir sorumluluk hissederiz. HDP'yi meclise taşıyıp hem HDP'ye hem PKK'ya can suyu veren CHP'ye; Apo için yürüyen HDP'ye iki kelime etmezsem, kendimde eksiklik hissederim.”

Soylu, "Burası dün kurulmuş bir devlet değildir, bu millet de dünyaya dün gelmiş bir millet değildir. Biz siyaset de biliriz, lafın nereye gittiğini de biliriz. Hem PKK'nın partisiyle kol kola yürüyeceksin, adamlar seni her gittiğin yerde destekleyecekler. Ağzını açıp tek kelime etmeyeceksin. 'Benim yanımda sizin ne işiniz var, defolun' demeyeceksin, adamlarını cenazelerine göndereceksin. Cezaevindekileri ziyarete göndereceksin, hapishane ziyaretlerinden Kandil'e selam çakacaksın, moral vereceksin, Diyarbakır Sur'daki terör eylemlerine destek veren HDP'li belediyeye, görevden aldığımız için geçmiş olsuna gideceksin. Hem de döneceksin, milletin karşısına çıkacaksın. Bu seçim normal seçim, belediye seçimi diyeceksin. Bu millet bu teraneyi yemez. HDP belediyecilik mi konuşuyor yoksa Apo'yu mu konuşuyor? CHP belediyecilik mi konuşuyor yoksa AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan mı konuşuyor?" şeklinde konuştu.