Soran Sêwkanî: PKK, Kürt çocuklarını kendi çıkarları için kullanıyor

Soran Sêwkanî: PKK, Kürt çocuklarını kendi çıkarları için kullanıyor

Uzman ve yazar Soran Sêwkanî PKK’nin insan haklarını ihlal ederek küçük yaşta çocukları kendi menfaati için kullandığını söyledi. 

Uzman ve yazar Soran Sêwkanî PKK’den ayrılan, ayrılmak isteyen genç kız ve erkekler hakkında konuştu,” PKK, kadınlara özgürlük adı altında, kadınlara ayrı bir muamele yapıyor. PKK’nin yaptıkları kadın özgürlüğü değildir” şeklinde konuştu.

Sêwkanî konuşmasına şöyle devam etti,” PKK, çocuk yaşta kız ve erkek çocukları kendi menfaati için kullanıyor. Örgüt, çocuk ve insan haklarını ihlal ediyor ve çocukların aklını yıkıyor. Öte yandan, PKK içinde evlilik ve insan ilişkileri yasak. Genç kız ve erkekler birbirlerini sevemiyor ve gönül ilişkisi yaşayamıyorlar. Binlerce genç Kürt kız ve erkeği Kürtlerin neslini çoğaltmak yerine PKK içinde kullanılıyorlar ve PKK siyasetinin aracı oluyorlar.”

Diğer yandan Soran Sêwkanî konuşmasını şu şekilde sürdürdü,” Kürt kızları, PKK’nin kadınlara ilişkin propagandasına kulak verip örgüte katılıyorlar. PKK'ye katıldıklarında görüyorlarki öylesi bir durum yok. PKK’den ayrılmak isteyenler olunca da örgüt onları ya hapse atıyor ya da öldürüyor. Aynı zamanda PKK, insan haklarını gözetmeksizin 12-13 yaşlarındaki çocukları kaçırıp kendi saflarına katıyor.”

 

haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz