Hulusi Akar'dan 'Pençe Operasyonu' açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi Pençe Harekatı bölgesinde incelemelerde bulundu. Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasındaki 2 bin 400 rakımlı Büyüktopraklı Üssü'ne gitti. Askerlerle bayramlaşan Akar, "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar bölgeden çıkmayacağız" dedi.

Hulusi Akar'dan 'Pençe Operasyonu' açıklaması

Sınırın sıfır noktasındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssünde bayramlaşmaya giden Akar, Hakurk'ta başlayan operasyonla ilgili konuştu ve bölgeden çıkmayacakları açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi Pençe Harekatı bölgesinde incelemelerde bulundu. Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasındaki 2 bin 400 rakımlı Büyüktopraklı Üssü'ne gitti.

Burada askerlerle bayramlaşan Akar, Kürdistan Bölgesi'nin Hakurk bölgesindeki PKK üslerini hedef alan 'Pençe' olarak adlandırılan operasyonun devam edeceğini, PKK'nin tüm üslerine girileceğini dile getirdi ve  "Son terörist etkisiz hale getirilene kadar bölgeden çıkmayacağız. . Orayı teröristlerden arındıracağız." şeklinde konuştu.

Akar, Pençe Harekatı'nın yanı sıra TSK'nın Rojava'da devam eden diğer operasyonları ve Akdeniz'de petrol faaliyetlerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bir taraftan Fırat Kalkanı harekat bölgesinde faaliyetlerimiz aralıksız sürerken aynı zamanda Zeytin Dalı harekat bölgesindeki faaliyetlerimizi icra etmekteyiz. İdlib'de mazlumları ve masumları korumaya devam ediyoruz. Ateşkes ve istikrarın sağlanması için elimizden gelen gayreti orada gösteriyoruz. Ruslarla gerekli temasları sürdürüyoruz. Bunun dışında denizlerimizde, semalarımızda da ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak bakımından yapılması gereken ne varsa bunların hepsi aralıksız, eksiksiz yapıldı, yapılmaya devam edilecek."

Büyüktopraklı Üs Bölgesi karşısındaki İkiyaka Dağları'nı işaret eden Akar, şunları kaydetti:

"Üzerinde bulunduğumuz yerler ve arkamızdaki İkiyaka Dağları, daha önce teröristlerce 'girilemez, çıkılamaz' olarak nitelendirilen yerlerdi. Allah'a çok şükür Mehmetçik 'girilemez' denilen yerlerin hepsine girdi, 'çıkılamaz' denilen yerlerin hepsine çıktı. Şu anda bu bölge tamamen TSK'nın kontrolü altında. Benzer şekilde Pençe Harekatı da bunun devamı niteliğinde. Orada da teröristlerin bütün mağaralarına, inlerine gireceğiz. Orada da en son teröristi etkisiz hale getirinceye kadar harekatımız devam edecek."