Şingali: PKK'yi Şengal'de tutan güç Nuri Maliki'dir

Ezidilerin tanınmış simalarından, Kurdistan Demokrat Parti'nin Şengal eski sorumlusu Seid Şingali, PKK'li gerillaların bugüne kadar Şengal'de kalabilmelerinin Irak eski Başbakanı ve Dava Partisi lideri Şii Nuri Maliki'nin verdiği destekle mümkün olabildiğini söyledi.

Şingali: PKK'yi Şengal'de tutan güç Nuri Maliki'dir

Kurdistan Demokrat Parti'nin (PDK) eski Şengal sorumlusu Seid Şingali'nin PDK'nin resmi web sitesine verdiği söyleşiye göre, Nuri Maliki'nin sağladığı destek sayesinde bugüne kadar Şengal'de varlığını sürdürmeyi başaran PKK'nin, Şengal'de kalmayı sürdürmesinin Şengal'in ve Kurdistan Bölgesi'nin iç yapısını yok etmek olduğunu iddia etti.

Şingali, Nuri Maliki ve PKK'nin Şengal'deki Ezidiler ile müslümanlar arasında sorun ve çelişki çıkarmaya çalıştıklarını, ancak Şengal halkının sahip oldukları bağlardan dolayı bu planın başarıya ulaşmadığını dile getirdi.

Şengal'in öne çıkan politik figürlerinden olan Şingali, PKK'li gerillaların, ilçenin güvenliğini işlevsiz bırakmak amacıyla, plakasız ve siyah camlı onlarca araçla Şengal'de dolaştıklarını ileri sürdü.

Şingali, Şengallilerin evlerine dönebilmelerinin sağlanması için, PKK'den Şengal'i terkederek geldikleri yere geri dönmeleri talebinde bulundu.