Sere Kaniye'de IŞİD bayraklı Fransa protestosu

TSK ve Suriye Milli Ordusu adı altında toplanan cihatçı grupların 9 Ekim’de denetime aldığı Kuzey ve Doğu Suriye’nin Serekaniye kentinde IŞİD bayrakları açıldı.

Sere Kaniye'de IŞİD bayraklı Fransa protestosu

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’u protesto etmek için kentin Cöze Meydanı’nda bir araya gelen silahlı gruplar Fransa aleyhine slogan atarak tepki gösterdi. Eylemde yere çizilen Fransa bayrağı ateşe verildi.

Protestolar yapıldığı esnada IŞİD’in bayrakları ile sloganlar atıldı. Urfa Valiliği IŞİD bayrağının açıldığını doğrulayarak olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün Suriye'nin Rasulayn ilçe merkezine bağlı Cöze Meydan'ında yapılan toplantı ve gösteri yürüyüşü sırasında IŞİD bayrağının açılmasına ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Rasulayn Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti verilen yerel kolluk kuvvetleri tarafından, olayın faili olduğu değerlendirilen bir kişi gözaltına alınmış olup, konuya ilişkin tahkikat çok yönlü olarak devam etmektedir."