Şengal’de okullar açıldı

Şengal Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Şengal’de Kürtçe eğitimler normal seyrinde başladı fakat internet problemleri nedeniyle online sistemin uygulanamadığı belirtildi.

Şengal’de okullar açıldı

Şengal Eğitim Müdürü Koordinatörü Şehab Ehmed yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Şengal’deki eğitim sisteminde online sistemine geçiş yapamıyoruz. Çünkü internet problemimiz var. Şengalin bütün bölgelerinde internete ulaşım sağlanamıyor. Zaten halkızın ekonomik olarakta durumu iyi olmadığından sürekli olarak internet satın alabilmeleri mümkün olmuyor. Bu nedenle Şengal’deki Kürtçe eğitimler için normal okul sisteminde devam etme kararı aldık. Birinci sınıflardan 12’ci sınıflara kadarki eğitimlerin devam edebilmesi için normal okul düzeniyle devam edeceğiz. Sınıflarda kalabalık ortamların yaratılmasını engellemeye yönelik tedbirler alıyoruz. Ayrıca koronavirüsten korunama yöntemlerini de en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Zaten öğrencilerimiz de okullarda yüz yüze eğitimleri talep ediyorlar.”

Şehab Ehmed açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şengal’de şu an için 102 okulda eğitim çalışmalarımız başladı. Bunlardan 59 okul Duhok’taki kamplarda eğitime başladı. Şengal’de ise 43 okul öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi için çalışmalarını başlattılar.” / Basnews