SDG'den Irak ordusu ile ortak koordinasyon merkezi kurdu

YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak ordusu sınır güvenliğini sağlama amacı ile ortak koordinasyon merkezi kurduğu bildirildi.

SDG'den Irak ordusu ile ortak koordinasyon merkezi kurdu

YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Irak ordusu sınır güvenliğini sağlama amacı ile ortak koordinasyon merkezi kurduğu bildirildi.

DSG resmi sayfasında yapılan açıklamaya göre; Irak ordusu yetkilileri ile Cizre’nin Fırtınası Hamlesi Genel Komutanlığı Irak-Suriye sınırında bir görüşme gerçekleştirdi.

DSG güçleri 2 hafta önce Suriye’nin Deyra Zor Vileyeti’nin Irak sınırındaki El Tenek beldesini kontrol ederek, Suriye'nin sınır kasabası ElbuKemal’a ulaşmıştı.

Sınırın Irak tarafında Irak ordu komutanları ile  DSG komutanları yaptıkları görüşmede,  Irak sınırı ve Suriye’nin sınır vilayeti Deyra Zor’un güvenliğinin sağlanması konusunu görüştü.

DSG sayfasında yapılan açıklamaya göre toplantıya, Irak Cezire Güçleri Komutanı General Kasım Muhammed Salih, Yardımcısı Abdullah Hüseyin  ile Cizre’nin Fırtınası Hamlesi Genel Komutanları Hasan Qamişlo ile Engizek Xelil katıldı.

Görüşmede Deyra Zor’dan geçen Irak-Suriye sınırının güvenliğinin sağlanması konusu ele alınarak ve ortak koordinasyon merkezi kurulması kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada taraflar IŞİD’in sonunun geldiği belirtilerek, sınır hattında güvenliğin sağlanabilmesi için ortak hareket edilmesi, sınır güvenliği ve bilgi akışının sağlanması için sınır hattında ortak koordinasyon merkezi kurulması kararlaştırıldı.

ABD'li, İngiliz ve Fransız askerler ile DSG, Deyrizor'da bir araya geldi

Öte yandan, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonda bulunan ABD'li, İngiliz ve Fransız askeri temsilciler, YPG'nin ana unsuru olduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve bölgedeki aşiret liderleriyle Suriye'nin Deyrizor kentinde bir araya geldi.

ABD'li, İngiliz ve Fransız komutanlar, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve bölgedeki aşiret liderleriyle bir araya geldi. Suriye'deki haber sitelerinde yer alan haberlere göre, Deyrizor operasyonunu yöneten YPG'li Polat Can'ın da katıldığı toplantıda, bölgenin son durumu ele alındı. Toplantıya katılan koalisyon güçleri komutanlarının, DSG'nin koalisyonun bir parçası olduğunu ve DSG'ye yönelik yardımların devam edeceğini söyledikleri ileri sürüldü.

Toplantıda YPG'li Can'ın ise DSG'nin bölgedeki farklı yapılardan oluştuğunu ve herkesin destek olması gerektiğini söylediği iddia edildi. Toplantı sırasında özellikle IŞİD karşıtı koalisyonda bulunan ülkelerin askeri sorumlularının fazla görüntü ve fotoğraf vermek istemediklerinin gözlemlendiği belirtilirken, IŞİD'den temizlenen bölgenin geleceği ile güvenliğinin sağlanması konularının toplantıda ele alındığı öğrenildi.