Salih Müslim'in danışmanından düşürülen uçakla ilgili açıklama

Salih Müslim'in danışmanından düşürülen uçakla ilgili açıklama

Demokratik Toplum Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim'in danışmanı Sihanok Dibo, kendisine ait twitter hesabından düşürülen uçakla ilgili son derece ilginç bir açıklamada bulundu.

Sihanok Dibo, Suriye rejimini işaret ettiği mesajında, "Bazılarının Suriye'nin sadece birilerine ait olduğu tezinde ısrar etmeyi sürdürmeleri halinde sadece bir uçağın değil, gökyüzünün tümden başlarına yıkılacağı" mesajını paylaştı.

Esad güçlerinin ilerleyişi gerilimi artırdı

13 gündür devam eden Rakka Operasyonu nedeniyle IŞİD’in Rakka’nın batısında kalan bölgelerdeki militanlarını çekmesiyle boşalan alanlara Esad Ordu güçlerinin yerleşmesi bölgede gerilimi artırdı.

Dün IŞİD’in elinde bulunan Mansura’nın güneyindeki Asmur ve Ebu Shaja köylerini sert çarpışmalardan sonra Kürt güçlerin ele geçirmesinin ardından bölgede doğan boşluğu doldurmak isteyen Esad güçleri, bölgedeki Ressafe Kasabasına bağlı köylere girdi.

Resafe’nin Eysavi ve Kurradi köylerine Suriye’nin özel taktik mobi birlikleri olan Kaplan Tümenini yerleştiren Suriye Ordusunun ilerlemesi, Rakka Operasyonunun güvenliğini tehlikeye atıyor.

Geçtiğimiz hafta da Suriye Ordu birliklerinin Rakka kırsalındaki hareketlenmeleri nedeniyle Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri ile Esad Rejim Ordusu arasında çarpışmalar yaşanmıştı.