Salih Müslim'den ‘Rakka' açıklaması: Türkiye katılmayacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim Kuveytli bir dergi ile yaptığı röportajda Türkiye'nin Rakka operasyonuna katılmayacağını belirtti.

Salih Müslim'den ‘Rakka' açıklaması: Türkiye katılmayacak

Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, Türkiye ve desteklediği güçlerin Rakka operasyonuna katılmayacağını iddia etti.

Türkiye'yi IŞİD'e destek vermekle suçlayan Müslim, Ankara'nın IŞİD'le savaşmasının bir maske olduğunu ve Ankara'nın IŞİD'e verdiği desteğin sona ermediğini öne sürdü.

Ankara ve Washington ilişkilerinin yakın olmasına değinen Müslim, ''Eğer ABD, IŞİD'e karşı savaşta ciddi ise Ankara'nın IŞİD'e verdiği destekler ve yardımlar gerçeğinden haberdardır: Ayrıca YPG'nin, IŞİD'e karşı savaş için en iyi grup olduğu Washington tarafından biliniyor ve ABD'nin terörizme karşı savaşta ciddiyet sahibi olması takdirinde ortak işbirliği devam edecektir.''

Müslim aynı zamanda Suriyeli Kürtlerin IŞİD'e karşı Rakka'da verdiği mücadeleye değinerek, çatışmaların şiddetli olduğunu söyledi ve ''Şuan Sed El-Tabaka bölgesinde IŞİD terör örgütüne karşı ağır bir çatışma yaşanıyor'' dedi.