Görevden alınan Sırrı Sakık konuştu

Dün görevden alınan Ağrı Belediyesi eski Eşbaşkanı Sırrı Sakık, görevden alınmasıyla ilgili verdiği bir demeçte, "Bu keyfi bir yöntem, seçilenleri de keyfi bir yöntemle görevden uzaklaştırmanın hukukta yeri yok" dedi.

Görevden alınan Sırrı Sakık konuştu

RS FM'e konuşarak kendisinin görevden alınmasına ve Kürdistan Başkanı Mesut Barzani'nin gelişi sırasında yaşanan bayrak tartışmasına değinen Sakık, "Bir ülkenin başkanı buraya gelmiş, oranın bayrağıyla buralarda bir kardeşlik hukuku geliştirilemiyorsa bizi burada sorgulayarak bu işler olmaz." dedi.

Röportaj sırasında referandumda 'evet' veya 'hayır' deme konusunda fikrinin sorulması üzerine ise Sakık, " Bizim bu konuda düşüncelerimiz çok açık ve net . . Biz vicdanımızın sesini seslendiriyoruz, bu ülkede olması gerekenleri söylüyoruz. Biz kimsenin merhamet sofrasına oturmadık. Bizi sorgulayarak, bayraklar, kültürler, değerler arası kardeşlik olmaz" dedi.

Koşullara rağmen demokratik siyasetin olması gerektiğini belirten Sakık, "Seçimle başaramadıklarını böyle uygulamalarla yapmaya çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı.

7 Haziran seçimlerinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında mahkumiyet bulunan DBP'li Sakık, kararın temyiz aşamasında olmasına rağmen Bakanlık tarafından gerekçe gösterilerek görevden alınmıştı.