Sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sisê Bingöl yine tahliye edilmedi!

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl’ün sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşıyor

Sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşan 78 yaşındaki hasta tutuklu Sisê Bingöl yine tahliye edilmedi!

Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 78 yaşındaki Sisê Bingöl’ün sağlık sorunları her geçen gün ağırlaşıyor. Bingöl, ilerleyen yaşı, yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmiyor. Sisê Bingöl’ün ailesinin tahliye talepleri ise bir türlü olumlu karşılanmıyor. Bingöl’ün kalp, tansiyon ve ciddi sağlık sorunu yaşamanın ardından harekete geçen avukatı Gülşen Özbek, Tarsus İnfaz Hakimliği’ne "denetimli serbestlik" başvurusu yapmıştı. Ancak başvuru reddedildi.

Artı Gerçek’in haberine göre; Özbek’in başvurusunu değerlendiren Tarsus İnfaz Hakimliği, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun Sisê Bingöl hakkında verdiği ‘tedavisi ve önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edebileceği’ raporunu gerekçe göstererek talebi ret etti. Tarsus İnfaz Hâkimliği kararında, Bingöl’ün denetimli serbestlik uygulamasından yararlanamayacağı da vurgulandı. Bu haktan “Örgütlü suçlardan hükümlü olup, mensup oldukları örgütten ayrıldıkları idare ve gözlem kurulu kararıyla tespit edilenlerin” yararlanabileceğinin belirtildiği kararda, “Hükümlünün örgütten ayrıldığına dair dilekçe vermediği ve halen terör koğuşunda barındığı, bu nedenle Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılma Yönetmeliği ve Denetimli Serbeslik Yasasından faydalanamaz” ifadelerine yer verildi.

Özbek: Karar vicdansızlıktır

Sisê Bingöl’ün avukatı Gülşen Özbek, Tarsus İnfaz Hâkimliği’nin verdiği ret kararını eleştirdi. Ret kararının gerekçesinin 2017 Haziran ayında Adli Tıp Kurumun raporuna dayandığını belirten Özbek, “Sisê ana 78 yaşın üstünde. Bir yıllık süre içerisinde sağlık sorunlarında ciddi anlamda kötüleşme oldu. Mahkemenin eski tarihli rapora dayalı olarak karar vermesi hukuk mantığı ile bağdaşmamaktadır. Her ne kadar kararda Sisê ananın cezaevi koşullarında tedavisinin sağlanma koşulları olduğu belirtilmiş ise de kendisinin elleri kelepçeli olarak ring aracı ile hastane sevk edilmesi koşullarında tedavi olabileceğinin değerlendirilmesi vicdansızlıktır” dedi. Bu karara itiraz edeceklerini ifade eden Özbek, hukuk yollarına başvurularının süreceğini kaydetti.