Rusya'da Kazaklar Kürtlere saldırdı!

Kürt sanatçı Tara Mamedova, Rusya’da Kürtlerin yaşadığı bir köye kalabalık bir grup tarafından saldırıda bulunulduğunu duyurdu. Mamedova ilesinin yaşadığı köye yapılan saldırıyla ilgili “Dün akşam Kazaklar bir Kürt gencine sataşıyorlar. Çocuk sataşanlara karşılık veriyor. Bunlar bin kişi kendini çırılçıplak soyup Kürt köylerine saldırmaya başladılar” dedi.

Rusya'da Kazaklar Kürtlere saldırdı!

Rusya’nın Saratov kentine bağlı Dergachi ilçesinde dün gece yaklaşık bin kişilik bir grubun Kürtlere saldırdığı belirtildi. Sanatçı Tara Mamedova olayı “Birkaç ay önce Kazakistan’da Kazaklar Kürtlere saldırdı dün ise Rusya’nın Saratova kentinde ailemin olduğu ilçede Kazaklar Kürtlere saldırdı” diyerek duyurdu.

Tara Mamedova, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, !Her gün bir bahane arıyorlar. Kırgızların bize saldırdığı ve bizi yersiz bıraktığı 1993 yılı aklıma geldi. Buna rağmen kimsenin onlardan haberi yok” diyerek tepki gösterdi.

‘KÖYLERE GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI’

“Kazakistan’da bir problem çıkıyor Kürtlere saldırıyorlar. Sebep her yerde neyse orada da odur. Kürtlere karşı bir ırkçılık var” diyen Mamedova şunları söylüyor:

“Saldırıya uğrayan köy benim ailemin olduğu bir yer. Kürtlere saldırmak için sürekli gerekçe arıyorlar. Küçücük bir gerekçe ile bir bakıyorsun bin kişi geliyor. Aslında sebep başka bir şey. Dün akşam Kazaklar bir Kürt gencine sataşıyorlar. Çocuk sataşanlara karşılık veriyor. Bunlar bin kişi kendilerini çırılçıplak soyup Kürt köylerine saldırmaya başladılar. Tek olumlu yanı orası Rusya olduğu için devlet buna çok izin vermiyor. Devlet toplananları dağıtmaya çalışıyor çünkü orası Kazakistan değil. Orası Rusya ama Kazakistan sınırı. Sürekli bir gerekçe bularak Kürtlere sataşıyorlar. Bu olayda bu şekilde çıktı. Yaralıların olduğu düşünülüyor. Devlet köy sınırlarını kapatmış. Kazakları durdurmuş. Kürt köyleri birleşmişler çünkü orada Kürt nüfusu çok fazla.”

‘SOVYETLER YIKILDIKTAN SONRA KOVDULAR’

“Sovyet döneminde Kürtlerin toprakları vardı. Kürtler okuyordu. Kürt öğretmenler ve doktorlar vardı. Her şey Kürtlerin elindeydi. Sovyet yıkıldıktan sonra, kendi ülkelerinden bütün insanları kovdular. Ama daha çok Kürtlere güçleri yetti çünkü Kürtler devletsizdi. Siz bizim ülkemizi bozuyorsunuz, siz bize fazlasınız. Burası sizin ülkeniz değil. Bizim topraklarımızı alamazsınız. Bu kadar hayvana sahip olamazsınız. Mutlu olamazsınız yani, siz Kürt’sünüz bizde buranın yerlileriyiz. Biz sizi sevmiyoruz. Siz bizden değilsiniz. Siz işimizi elimizden alıyorsunuz. Siz bizim yerimize çalışıyorsunuz. Siz iyi değilsiniz. Siz zengin oluyorsunuz’. Bütün mesele bu. Saldırmak için küçük bir bahane arıyorlar. Küçük bir bahaneyle bin kişi toplanıp saldırıyor. Sizce bu normal mi? Bu normal bir şey değil.”

/ Duvar