Rusya: İdlib'deki saldırılarda askeri uzmanlarımız öldürüldü

Rusya: İdlib'deki saldırılarda askeri uzmanlarımız öldürüldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib’de son yaşananlarla ilgili bir bilgi notu paylaştı.

Ankara ile Moskova arasında gerilime yol açan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ültimatom olarak yorumlanan “Rejim şubat ayında çekilmezse gereğini yapacağız. Gözlem noktalarımızdan ikisi rejim hattının gerisinde” açıklamasının ardından gözler Kremlin'e çevrilmişti.

Haaretz'in aktardığına göre Rusya'dan yapılan açıklamada, son haftalarda yaşanan saldırılarda Türk askerlerin yanı sıra Rus askeri uzmanların öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye ordusunun bölgedeki ilerleyişini de onaylayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ocak ayının son iki haftasında Suriye'nin İdlib eyaletinde çatışmaların tırmandığına dikkat çekerek, 1000'den fazla saldırı düzenlendiğini kaydetti.

AhvalPod Moskova’dan programında Dr. Kerim Has da bu gelişmeye dikkat çekmişti.

Has, 1 Şubat'ta Suriye'de dört Rus istihbaratçının öldürülmesinin İdlib saldırısı ile bağlantılarını da değerlendiren Has, söz konusu öldürülen istihbaratçıların üst düzey Türkiyeli ve Suriyeli yetkilinin (Kuvvetle muhtemel, Hakan Fidan ve Ali Memlük)görüşmesinde güvenliği sağlamaları için gönderildiğini kaydediyor.

Rus medyasında cihatçılar tarafından böyle bir suikastın gerçekleştirildiğinin yazıldığını belirten Has, “Moskova, büyük ihtimalle bunun faturasını Ankara’ya çıkardı ve 3 Şubat’ta İdlib saldırısı gerçekleşti” diyor.