Ruslar, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü görüntüleri paylaştı

Ruslar, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü görüntüleri paylaştı

Rusya Savunma Bakanlığı, 28 Mayıs tarihinde Rus savaş uçaklarınca Rakka’da gerçekleştirilen saldırı sonucu öldürülen IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin kaldığı binanın görüntülerini paylaştı.

Kürt güçlerin Rakka kuşatmasına başlamadan önce IŞİD’e kenti terk etmeleri çağrısını değerlendirmek üzere Rakka’daki bir merkezde bir araya gelen yaklaşık 30 üst düzey IŞİD komutanı ile IŞİD lideri Bağdadi’nin bulunduğu binalar Rus Hava Kuvvetleri tarafından vuruldu.

Toplantının yapıldığı binaya yönelik gerçekleştirilen Rus uçaklarının hava saldırısında IŞİD’in lideri Bağdadi ile birlikte aralarında onlarca üst düzey yönetici ve komutanın bulunduğu çok sayıda IŞİD’li imha edildi.

Konuya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı ve Bağdadi ile beraberindeki IŞİD’lilerin öldürüldüğünü iddia ettikleri binaların imha edilmeden önceki ve sonraki görüntülerini paylaştı. Ruslar, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğü görüntüleri paylaştı

Rus Savunma Bakanlığı’nın iddialarına IŞİD’e yakın sosyal medya hesaplarından ya da IŞİD’in yayın organlarından herhangi bir yalanlama gelmemesi Rusların iddiasını kuvvetlendirmekte.

Bu arada 2 gün önce de benzeri bir iddia Suriye Devlet Televizyonundan da verilmişti. Normal yayın akışını kesen Suriye Devlet Televizyonu, Bağdadi’nin Rakka’da öldürüldüğü bilgisinin kesin ve net olduğu konusunda ısrarlı yayınlar yaptı.