Rus Vekil: Rakka'nın Kürtler tarafından kurtarılma fikri ABD'ye ait

Duma milletvekili ve Suriye ile dostluk grubu üyesi Sergey Gavrilov, IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'nın Kürtler tarafından kurtarılması fikrinin ABD'ye ait olduğunu ve ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gerginlik yaratabileceğini söyledi.

Rus Vekil: Rakka'nın Kürtler tarafından kurtarılma fikri ABD'ye ait

Duma milletvekili ve Suriye ile dostluk grubu üyesi Sergey Gavrilov, "Suriye'nin resmi ordusunun bahar-yaz döneminde halihazırda Rakka'yı kurtarabilecek olmasına rağmen, ABD'liler Rakka'nın kurtarılması operasyonuna Kürtleri de yönlendirmek istiyor. Bunun ABD ile Türkiye arasında gerginlik yaratabileceğini düşünüyorum" dedi.

Gavrilov, bu fikrin Kürtlerin haklarının korunması biçimi olarak görülme ihtimalinin düşük olduğunu kaydederek "Zira hiçbir zaman Kürtlerin kültürel ve bölgesel ideolojisi başından beri Arapların olduğu Rakka'da kontrolü ele almaya yönelik değildi. Bu nedenle bunun tamamen siyasi bir operasyon olması muhtemel" ifadelerini kullandı.

Gavrilov ayrıca "Rakka Türkiye sınırında, bölgede Kürtlerin etkisiyle gerçekleşecek askeri eylem olasılıkları muhakkak Türkiye'de endişe uyandıracaktır" dedi.

PG'nin Genel Komutanı Sipan Hemo, Rakka'nın IŞİD'den kurtarılmasına yönelik operasyonun nisan ayının başlarında başlayacağını ve Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen YPG'nin operasyonda yer alacağını söylemişti.