Rus Medyası: Mutabakat Kürt topraklarını içermiyor

Sputnik İnternational, "Rus planı" olarak adlandırdığı "çatışmazlık bölgeleri" mutabakatının Cumartesi günü yürürlüğe girdiğini belirterek "Ancak anlaşma kapsamında oluşturulan, Türkiye ve İran'ın da sponsorları olduğu dört güvenli bölgenin, şimdilik Kürtlerin kontrolündeki toprakları içermediği gibi görünüyor" dedi.

Rus Medyası: Mutabakat Kürt topraklarını içermiyor
Rusya, Türkiye ve İran tarafından geçen hafta Astana'da imzalanan ve Cumartesi günü yürürlüğe giren Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri" anlaşmasının Kürtlerin kontrolündeki bölgeleri kapsamadığı belirtildi.
Sputnik İnternational'in haberine göre , Cumartesi günü yürürlüğe giren mutabakatın, Kürtlerin kontrolündeki toprakları kapsamadığı bildirilerek "Ancak anlaşma kapsamında oluşturulan, Türkiye ve İran'ın da sponsörleri olduğu dört güvenli bölgenin, şimdilik Kürtlerin kontrolündeki toprakları içermediği gibi görünüyor" denildi.

Bunun ardından "Tam sınırları gösteren haritaların bir ay içinde hazır olması beklendiğini" belirten Sputnik İnternational, buna karşın söz konusu bölgelerin oluşturulacağı yerlerin açıklandığını anımsattı.

Haberde Sputnik'e konuşan YPG ve YPJ sözcülerinin "Türkiye'nin hava baskınlarına karşı koruma" isterken ABD'nin liderliğindeki uluslararası koalisyona çağrıda bulunarak "Koalisyon, bizi ve kurtardığımız toprakları korumalı. Koalisyon harekete geçmeli", "Koalisyon güçleri sınırımızı korumalı, Uçakların orada uçmasına izin vermemeliler" sözleri aktarıldı.

Sputnik İnternational, "Nisan ayı sonunda Ankara, Suriye'nin Kuzeyindeki YPG hedeflerine karşı bazı hava baskılarını düzenledi ve gelecekte Kürt karşıtı yeni operasyonların yapılacağı sözünü verdi. Türkiye, PKK'ye bağlı olduğu sanılan herhangi bir Kürt oluşumu terör örgütü olarak görüyor" yorumunu da yaptı.