Ruhani: İran radikalizme 'Hayır' dedi

Ruhani: İran radikalizme 'Hayır' dedi

İran'da yapılan seçimlerde oyların yüzde 57'sini alan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi. Devlet televizyonunda ilk zafer konuşmasını yapan Ruhani, "İran ulusu, radikalcilik ve şiddeti değil dünyayla etkileşim yolunu seçti" dedi.

Ruhani, "Seçimler artık bitti. Ben bu milletin cumhurbaşkanıyım ve bana ve politikalarıma karşı çıkanlar dahil her bir İranlının yardımına ihtiyacım var" diye konuştu.

Reformcu kimliğiyle tanınan lider, Twitter'dan yaptığı ilk zafer açıklamasında da "Büyük İran halkı, bu seçimin kazananı sizsiniz" mesajını vermişti.

Verilen 41.2 milyon toplam oydan 23.5 milyonunu Ruhani aldı. Ruhani'nin rakibi muhafazakar İbrahim Reisi'nin ise 15.8 milyon ile oyların 38.5'ini alarak seçimi kaybettiği belirtildi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Twitter'dan yaptığı açıklamada seçimlerin, "İran ulusunun yükselen ilerleyişini" gösterdiğini söyledi.

Hamaney ayrıca, İran'ın bundan sonra diğer ülkelerle ilişkilerinde ulusal itibarını ve bilgeliğini göstereceğini sözlerine ekledi.

AFP haber ajansı, İran'ın başkenti Tahran'da polisin uzaklaştırma çabalarına karşın kutlamalar yapıldığını bildirdi.