Rojhelat-iran rejim güçleri ile Kürt güçleri arasında şiddetli çatışmada,Karargah Komutanı öldürüldü

Sine’de İran rejimi Pasdaranları ile Kürt güçler arasında çıkan çatışmada biri Pasdaran komutanı olmak üzere 2 Pasdar öldürüldü 2 Pasdar ise yaralandı.

Rojhelat-iran rejim güçleri ile Kürt güçleri arasında şiddetli çatışmada,Karargah Komutanı öldürüldü

Doğu Kürdistan’da (Rojhelat) İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) ile Kürt silahlı güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmada biri Pasdaran komutanı olmak üzere 2 Pasdarın öldürüldüğü, 2 Pasdarın ise yaralandığı bildirildi.

Rojhelat’ın Sine vilayetine bağlı Sewlawa ilçesinde bulunan Bilber mevkiinde Pasdaranlara ait bir askeri birlik ile Kürt askeri güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Pasdaranların Bilber Karargah Komutanı Cemal Kerimi ile ismi öğrenilemeyen bir Pasdar öldü, 2 Pasdar ise yaralandı. Yaralanan iki Pasdardan bininin isminin Muhammed Ali Muradi olduğu ve yarasının ağır olmasından dolayı onun da ölmüş olabileceği belirtildi.

Pasdaran güçleri ile çatışmaya giren Kürt güçlerinin hangi partiye bağlı oldukları öğrenilemedi.

Pasdaranlardan açıklama

Yaşanan çatışmayla ilgil Pasdaranlardan da açıklama geldi. Pasdaranlara bağlı Sine Beytulmuqedes güçleri Hamza Karargahı çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada 2 Pasdarın öldürüldüğünü doğruladı.