Rojava’da SMO mensupları arasında çatışma

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte Rojava’nın Serêkaniyê kentinde bulunan silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Rojava’da SMO mensupları arasında çatışma

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Serêkaniyê’ye bağlı Diwere köyü kırsalında Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı Sultan Murad grubu mensupları arasında çıkan çatışmada 5 sivil ile 7 SMO mensubunun öldüğünü aktardı.

Gözlemevi, çatışmada hafif silahların yanı sıra roket ve havan toplarının da kullanıldığını belirtti.

Atılan havan toplarının sivil yerleşim alanlarına düşmesi sonucu biri çocuk biri de kadın olmak üzere toplam 5 sivilin hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu belirtildi.

Gözlemevi ayrıca, çatışmada 7 Sultan Murad grubu mensubunun öldüğü, yaralanan 12 kişinin de Türkiye’deki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Eski adıyla Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olan SMO’ya bağlı Sultan Murad grubu mensupları arasındaki çatışmanın sebebinin, bölge halkından zorla alınan para ve mülklerin paylaşımıyla ilgili anlaşmazlıktan kaynaklandığı vurgulandı.

Rojava’nın silahlı grupların kontrolündeki Serêkaniyê, Afrin ve Girê Spî kentlerinde zaman zaman patlama ve saldırıların yanı sıra, silahlı gruplar arasında sık sık ganimet çatışmaları yaşanıyor.