Rojava'da ilk plastik poşet fabrikası kuruldu

Rojava'da  ilk plastik poşet fabrikası olan Roj fabrikası açıldı.Plastik poşet fabrikası olan Roj Fabrikası, 100 kişiye iş imkanı sunuyor. Cizre bölgesinde bulunan fabrika, bölge ekonomisine de önemli katkı sunuyor. Kamişlo Kantonu’na bağlı Derik’in Koçerat bölgesindeki Mirka Mir köyünde bulunan fabrikada, çuval ve plastik ambalajlar üretiliyor.

Rojava'da ilk plastik poşet fabrikası kuruldu

Bölgede alanında ilk olan fabrika, Şam yönetimi tarafından önemsenmediği için sahipsiz kalmıştı. Rojava Devrimi’yle birlikte bölgede, her alanda olduğu gibi endüstri alanında da önemli gelişmeler yaşandı. Yerel üretime önem verilmesinin ardından kurulan işyerleri bölge halkına da iş sahası açtı.

Ayda 400 tonluk üretim kapasitesi 

Geçtiğimiz Mart ayında faaliyete giren Roj Fabrikasında son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Fabrikada üretilen çuval ve ambalajlar bölge piyasasında satışa sunuluyor. Fabrikada aylık 400 ton çuval üretiliyor. Derik bölgesinde yaşayan gençlere iş imkanı da sunan fabrika, bölgenin önemli ekonomik tesislerinden biri haline geldi.

Fabrika yetkililerinden Kendal Xelil, “Fabrika, bölgede önemli bir ihtiyaca cevap oluyor. Farklı ebatlarda üretilen çuvallar bölgedeki işyerlerinin ihtiyacının yerelden karşılanmasını sağlıyor. Fabrika, 3 vardiya esasına dayalı ve 24 saat boyunca çalışıyor. Her vardiya 8 saat boyunca görev yapıyor. Bölgenin ihtiyacının temin edilmesinin ardından dışarıya da çuval satışı yapılacak” ifadelerini kullandı.

/ Anha