Rojava’da DSG ile MSO arasında şiddetli çatışmalar başladı

TSK ile Türkiye destekli SMO gruplarının Rojava’nın Eyn İsa ilçesine bağlı köyleri ağır toplarla bombaladığı bildirildi. Öte yandan DSG ile MSO güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Rojava’da DSG ile MSO arasında şiddetli çatışmalar başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı gruplar, bugün akşam üzeri Rakka’nın kuzeyindeki Eyn İsa ilçesi kırsalını ağır silahlarla bombalamaya başladı.

Kaynaklar, ilçenin kuzeydoğusundaki Halidiye, Dihelib, Bir Ereb ve Hurriye köylerinin boöbardımanın hedefi olduğunu söyledi.

SMO’ya bağlı grupların ayrıca M-4 karayolu öevresi ile Eyn İsa’ya bağlı Dibis köyü mevkiini de ateşe tabi tuttuğu belirtildi.

Şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Rûdaw muhabiri Viviyan Fetah, bölgede uzun bir süredir yaşanan sessizliğin yerini dün akşamdan beri çatışmaya bıraktığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) yakın kaynaklar, SMO gruplarının Eyn İsa’ya düzenlediği saldırıya karşılık verildiğini, bugün sabah saatlerinden beri devam eden çatışmalarda, 10 SMO mensubunun öldürüldüğü bilgisini aktardı.

Aynı kaynaklar, Türk askerlerinin Eyn İsa’nın doğusundaki Fatsa köyüne ilerlemeye çalıştığını ancak DSG’nin direnişi ile karşılaştıklarını duyurdu.

SOHR: DSG Rusya’ya çağrı yaptı

Öte yandan merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi’nin (SOHR) haberine göre, bu çatışmaların ardından DSG liderleri Rus tarafını bilgilendirerek Türkiye destekli grupların saldırılarının durudurulması için müdahalede etmesini istedi.

DSG’liler ayrıca Rus askerlerin bölgeden ayrılmasını talep ettiği ileri sürüldü.

/Rudaw