Rojava Asayişi, ENKS bürosu saldırganlarını yakaladığını açıkladı

Batı Kurdistan'da, Demokratik Birlik Partisi'ne bağlı olarak görev yapan Rojava Asayişi tarafından yapılan bir açıklamada ENKS ofislerine saldıran bazı şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

Rojava Asayişi, ENKS bürosu saldırganlarını yakaladığını açıkladı

Rojava Asayişi tarafından 3 Mart 2017, Cuma günü yapılan açıklamada Batı Kurdistan'daki Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) bürolarına saldıran saldırganların yakalandığı ileri sürüldü.

Asayişi açıklamasında Rojava'daki güvenlik güçlerinin ENKS bürolarına yönelik olası yeni saldırıları engellemek için güvenlik tedbirlerinin artırıldığı dile getirildi.

Açıklamada ENKS'nin yanısıra Haseke bölgesindeki Dirbesi'de bulunan PDK-S bürosuna da bir grup saldırdan tarafından saldırı gerçekleştirildiğine yer verildi.

Açıklamada, Rojava'da güvenliği sağlamak, huzur ve istikrarı devam ettirmek için benzeri saldırılarda bulunulmaması çağrısında bulunuldu.

Rojava'daki saldırılar Güney Kurdistan'da Şengal'e bağlı Sinune ve Hanesor bölgelerinde Peşmerge güçleri ile YBŞ güçleri arasında çıkan çatışmalardan hemen sonra gerçekleşmişti.