Rewaz Fayeq: "Yasa onandı. Biz de yasalara göre hareket etmeliyiz”

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq, Irak Parlamentosu’nda kabul edilen borçlanma yasasının ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı.

Rewaz Fayeq: "Yasa onandı. Biz de yasalara göre hareket etmeliyiz”

Basın toplantısı düzenleyen Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq, Kürt temsilcilerin boykot ettiği oturumda kabul edilen borçlanma yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Irak Parlamentosu’nda kabul edilen borçlanma yasasını görüşmek üzere Kürdistan Bölgesi’nin 3 başkanlığının ve siyasi partilerin Kürdistan halkının çıkarı için durumu ciddiyetle ele alması gerektiğini dile getiren Rewaz Fayeq, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözümün nasıl olacağını bulmak için birbirimizle istişare etmemiz gerekiyor. Bir Iraklı iki maaş birden alıyor, ama Kürdistan Bölgesi’nde maaş alanların akıbeti belirsiz. Yarın toplantı gerçekleştirerek, bu konuyu konuşmalıyız. Parlamento da konu hakkında çalışarak, toplantı yapmalıdır. O zaman parlamentonun konuyla ilgili alacağı karar açıklığa kavuşacaktır.”

Rewaz Fayeq, “Bu konuda Kürdistan halkının yararı için ne yapılması gerekiyorsa, o yapılmalıdır. Irak Parlamentosu’nda borçlanma yasası onaylandı. Kürtler olarak bizim isteklerimiz bu yasada yok. Kürtler Irak’ın önemli bir parçasıdır; buna rağmen yasa onandı. Biz de yasalara göre hareket etmeliyiz” dedi.

Irak Parlamentosu’nda önceki gün Kürdistan Bölgesi aleyhine maddelerin bulunduğu borçlanma yasası kabul edilmişti.

Irak Parlamentosu’ndaki Kürt temsilciler yasanın onaylandığı oturumu boykot ederken, Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, parlamento ve hükümet tarafından yapılan açıklamalarda yasanın kabul edilmesine tepki gösterilmişti.