Rakka'da son durum... %90'ı IŞİD'den temizlendi

Rakka'da son durum... %90'ı IŞİD'den temizlendi

KRD NEWS - Demokratik Suriye Güçleri, Rakka’nın güneyinin %90’ını ele geçirmeyi başardı.

Rakka’nın batısı ve doğusundan ilerlemesini devam ettiren Demokratik Suriye Güçleri, güneyde sağladığı ilerleme ile stratejik öneme sahip birçok alanı ele geçirmiş oldu.

Kentin batısındaki El-BArid mahallesindeki ilerleyişini de devam ettiren Demokratik Suriye Güçleri (DSG), burada IŞİD’in yoğun direnişiyle karşılaştı. El-BArid mahallesinde 15 IŞİD militanını öldüren Demokratik Suriye Güçleri savaşçıları, 1 adet bomba yüklü aracı da IŞİD’liler patlatamadan etkisiz hale getirdiler.

Haftalar öncesinde ele geçirilen kentin doğusundaki Al-Mashalab mahallesinde ise IŞİD’lilerin bir bombalı aracı patlatması sonucu 2 Demokratik Suriye Güçleri savaşçısı yaşamını yitirirken, 3 savaşçı da yaralandı.

Kentin güneyindeki Rewda mahallesinde, IŞİD teröristleri bomba yüklü iki araçla kontrol noktalarına saldırı girişiminde bulundular. Saldırıya karşı veren SDG, bomba yüklü araçları hedeflerine ulaşmadan etkisiz hale getirdi.

Mahallede devam çatışmalarda 9 terörist militan öldürüldü; silahla ve cephanelerine el konuldu. Kuzeydeki Nehda mahallesi ve Mesakin bölgesindeki çarpışmalarda da 11 terörist öldürüldü; önemli stratejik noktarı denetimi ele geçirildi.

Hişam Bin Abdulmelik mahallesinde çatışma çıktı; 3 bölge kontrol altın alında; 8 terörist öldürüldü.