Rakka Operasyonu'nda 4. aşamanın bilançosu

Demokratik Suriye Güçleri komutanları, Fırat'ın Gazabı Hamlesi adıyla bilinen Rakka Operasyonu'nun 4. aşamasına ait bilançoyu açıkladı.

Rakka Operasyonu'nda 4. aşamanın bilançosu

Fırat'ın Gazabı Hamlesi adıyla bilinen Rakka Operasyonu'nun 4. aşamasına ait bilanço açıklandı. 13 Nisan günü Rakka'nın kuzeyi ve El-Celab Vadisi'nin kurtarılmasına yönelik ilan edilen 4. aşamada 20 binden fazla sivilin kurtarıldığı belirtildi.

DSG komutanları, Fırat'ın Gazabı Hamlesi'yle ilgili bölgedeki durum durum hakkına basın açıklaması yaptı.

Rakka'nın kuzeyindeki Batı Kebiş köyünde düzenlenen toplantıya Fırat'ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şex Ehmed ve DSG Komutanlık Üyeleri Lokman Azad ve Muhammed El-Ereb katıldı.

Açıklamada, Hamlenin 4'nci aşamasında 311 IŞİD'linin öldürüldüğü ve 30 DSG savaşçının hayatını kaybettiği belirtildi.

Onlarca köy ve mezranın IŞİD'den alındığı belirtilen açıklamada, "Hamlede yer alarak desteklerini sunan ve savaşçılarıyla beraber kahramanca savaşan bütün güçlere ve uluslararası koalisyon güçlerine teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Başlıca hedefimiz Suriye'de demokratikleşme, güven ve huzur ortamının sağlanmasıdır" ifadelerine yer verilen DSG, açıklamasında 4. aşama kapsamında El-Kebiş El-Xerbî, Kebiş El-Şerqî, Um El-Tenek, Royan, gunrê Mezrea Tişrîn, Mişêrefa Bakurê , Mişêrfa Başûr, El-Rehyat, Bîr Cerbo, Cerwe, El-Hetaş, gundê Mezrea El-Hikûme, Hezîme köyleri ve bu köylere bağlı onlarca mezranın IŞİD'den alındığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca IŞİD'e ait birçok mühimmatın ele geçirildiği de aktarıldı.