Rakka Operasyonu 12. gün: SDF ilerliyor, şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Rakka Operasyonu 12. gün: SDF ilerliyor, şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Rakka’nın doğusundaki El-Beyatra mahallesi, batısındaki El-Berin, Hattin, Qadisiye mahallelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Rakka Operasyonu’nun 12. gününde devam ediyor. Kentin doğusunda El-Beyatra mahallesinde bu sabah saatlerine kadar şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi ancak öldürülenlerin sayısına ilişkin net bilgi elde edilemedi. Mahallede yaşanan çatışmalarda bir YPJ militanı yaşamını yitirdi.

Kentin batı kolunda ise; El-Berid mahallesinde dün öğle saatlerinden beri şiddetli çatışmalar yaşanıyor. QSD ile IŞİD arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda en az 38 IŞİD’li öldürüldü. Ağır darbe yiyen çeteler, bomba yüklü 2 araç ve 2 motosikletle QSD’nin mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. Motosiklet ve araçlar hedeflerine ulaşamadan imha edildi.

Aynı mahallede QSD tarafından 2 bombalı araç imalathanesi tespit edildi ve gerekli tedbirlerin alınmasının ardından her iki imalathane de imha edildi.

Dün gece El-Berid mahallesinde yaşanan çatışmalarda 2 QSD üyesi yaşamını yitirdi.

Batı kolundaki Hattin mahallesinde ilerleyişini sürdüren QSD, cepheyi genişleterek bu sabah saatlerinde Qadisiye mahallesine girdi.

QSD’nin kentin batısında şiddetli çatışmaların yaşandığı El-Berid, Hattin ve Qedisiye mahallelerindeki ilerleyişi sürüyor.