Rakka Kuşatması'nda 47'nci gün

Rakka Kuşatması'nda 47'nci gün

Demokratik Suriye Güçleri, 47 gündür devam ettirdikleri Rakka Kuşatmasında bugüne dek kentin 8 mahalesini ele geçirerek kentin %45’inde tam denetim sağladı.

IŞİD’in halifelik iln ettikten sonra başkenti olarak ilan ettiği Rakka Kuşatması 47’nci gününe girdi. 47 günlük sert çarpışmalar ardından bugüne dek kentin 8 mahallesinde tam denetim sağlayan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) 2 mahallenin düşmesinin an meselesi olduğunu açıklarken kalan 6 mhallede ise çarpışmaların devam ettiği bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin Sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, “Rakka’nın yüzde 45’i bizim kontrolümüze geçti. 8 Mahalleyi özgürleştirdik. 6 mahallede de şiddetli çatışmalar devam ederken, 2 mahallenin de kurtarılması an meselesi. Güçlerimizin bu mahalleri de özgürleştirerek, yollarına devam edecek.”

Öncelik sivillerde

20 gündür doğu, batı, güney ve kuzey cephelerinde Rakka’yı kuşatmaya alarak, operasyonlarına devam ettiklerini kaydeden Ehmed, “Rakka’yı 4 koldan kuşattık. Aldığımız her yere sonrasında temizlik operasyonları da gerçekleştiriyoruz. Güçlerimiz büyük bir temkinlikle çetelerin döşediği mayınları temizleyerek, yollarına devam ediyor. Bugüne kadar binlerce sivili kurtardık. Bizim temel amacımız budur. Sivillerin kurtarılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Rakka’nın kontrolü halka verilecek

Sivilleri açtıkları koridorlardan güvenli bölgelere tahliye ettiklerini belirten Ehmed, Rakka’nın en kısa zamanda tamamen özgürleştirilerek, halka verileceğini vurguladı.