Rakka en az Musul kadar zorlu olacak

Rakka en az Musul kadar zorlu olacak

KRDNews Haber Merkezi

Kürt güçlerin liderliğinde Rakka’da 3 mahalleyi alan Suriye Demokratik Güçlerinin ilerleyişi devam ederken, bölgeden gelen raporlara göre yaklaşık 2 Bin 500 savaşçısı bulunan IŞİD’in Rakka’da sert bir direniş göstereceği açıklandı.

ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon Güçleri sözcüsü Albay Ryan Dillon, IŞİD’in Suriye Demokratik Güçlerinin Rakka’daki ilerleyişine karşı sert bir direniş sergileyeceğini belirtti.

Koalisyon sözcüsü Dillon, Rakka’daki IŞİD savaşçılarının 2 Bin 500 kadar olduğunu belirterek, "SDG güçleri ilk mahallelerde istikrarlı bir ilerleme kaydetti. Suriye Demokratik Güçleri, Rakka kent merkezinin doğu kesimine ve batı tarafına zaten bir dayanak kazandırdı. "diye konuştu.

Koalisyon güçlerinin, Kürt güçlerinin ilerlemesini desteklemek için HIMARS, Apaçi helikopterleri ve 777 Howitzer silahları ile IŞİD’in tüm ikmal ve destek noktalarını vurduklarını kaydeden sözcü Dillon, IŞİD’in kentteki 2 Bin 500 savaşçısı ile zorlu bir direniş sergileyeceğini beklediklerini söyledi.

Sözcü Dillon, "Rakka Operasyonunun, Musul'da olduğu gibi oldukça yoğun bir savaş olmasını bekliyoruz.  Rakka’nın alınmasıyla IŞİD, bölgede hareket etme ve terörü daha da yaygınlaştırma ve masum sivilleri öldürme yeteneklerini kaybedecek. Geçmişte Rakka'nın özellikle Paris ve Berlin'deki saldırılar için bir planlama üssü olduğunu biliyoruz. Amacımız onları açıkça Rakka'da yenmek "dedi.